Rabobank is partner van Gelukkige Groentes

17 juli 2023 11:06

Lokale, ecologische voedselproductie. Daar richt Gelukkige Groentes zich op, een initiatief met twee pluktuinen (in Malden en Ooij). Bovendien kunnen kinderen en volwassenen bij Gelukkige Groentes zelf ook ecologisch leren moestuinieren. Rabobank is partner van Gelukkige Groentes en ondersteunt dit positieve initiatief.

Iedere week zelf verse groentes plukken, die ecologisch verantwoord gekweekt zijn. En ook nog in de buurt. Dat kan als je een abonnement neemt op Gelukkige Groentes. En dat is niet het enige wat dit initiatief doet: Gelukkige Groentes kweekt ook voor de Voedselbank en helpt scholen bij het opzetten en onderhouden van een schoolmoestuin.

Om dit werk te kunnen doen, werkt Gelukkige Groentes samen met partners. Recent heeft Rabobank Rijk van Nijmegen zich aangesloten. Rabobank gelooft in het samenbrengen en integreren van innovatieve concepten als voedingsbodem voor nieuwe ideeën en inzichten die zowel goed voor mens als natuur zijn. Rabobank steunt het initiatief dan ook financieel door middel van een bijdrage uit het Rabobank Coöperatief Stimuleringsfonds van 3.000 euro.

Met hun lokale manier van werken levert Gelukkige Groentes een positieve bijdrage aan de CO2-reductie, herstel van biodiversiteit, het verminderen van plastic afval en voedselverspilling. Rabobank ondersteunt die doelen van harte.