Samen Bouwen aan een thuis

9 maart 2023 19:14

Ontmoet onze financieel adviseurs en CPO experts op zaterdag 18 maart tijdens de inspiratiebijeenkomst “Wonen zonder Grenzen”. Je bent van harte welkom tussen 11.00 – 14.00 uur in het Stadhuis in Nijmegen.

Verzend het artikel per e-mail

Heb je de droom om met anderen samen te bouwen? Dat kan in Nijmegen! Laat je verrassen en inspireren door de vele mogelijkheden als je je eigen woonomgeving én woning wil maken. En daarmee ook nog rekening kunt houden met jouw ideaalbeeld van duurzaamheid, samen leven en samen delen.


Oplossingen voor coöperatief bouwen en wonen zijn volop in ontwikkeling, zowel bij de overheid en gemeentes als bij financiers. Rabobank vindt dit een belangrijke ontwikkeling. Daarom zitten we overal in het land aan tafel en dragen we bij aan onderzoek en kennisopbouw. We zetten onze regionale netwerken en expertise in om coöperatief bouwen en wonen makkelijker te maken. Daarom zijn wij op 18 maart aanwezig bij de inspiratiebijeenkomst.

Samen Bouwen

Samen Zelfbouwen noemen we ook wel ‘Collectief Particulier Opdrachtgeverschap’ (CPO). Dit houdt in dat je met een groep mensen een woonproject realiseert, en van het begin tot het einde betrokken bent bij de ontwikkeling ervan. We vertellen je er graag meer over.

Hoe zit het met de hypotheek én CPO?

Voor jouw CPO-project sluit je een ‘gewone’ hypotheek af. Het is niet zo dat met z’n allen een gezamenlijke hypotheek wordt afgesloten. Je sluit dus een hypotheek voor jouw deel van het project. Elke situatie is anders. Bij het bouwen van een CPO komt iets meer bij kijken. Daarom is het slim om in een vroeg stadium een afspraak te maken voor een financiële check. Dan kan er besproken worden wat jouw mogelijkheden zijn.

Wil jij meer weten over samen bouwen via een CPO? Kom dan vooral langs op 18 maart en ga met ons in gesprek.


Meer informatie vind je hier.