Maya Smits van start als directeur bij Rabobank Vallei en Rijn

24 februari 2022 17:08

De Raad van Commissarissen van Rabobank Vallei en Rijn en de kringdirectie hebben Maya Smits benoemd tot directeur coöperatieve Rabobank in Vallei en Rijn. Daarnaast is Maya themadirecteur voor Banking4Food en Duurzaam Ondernemen voor de regio Gelderland-Zuid. Op deze gebieden levert Rabobank een duurzame bijdrage aan de voedsel-, klimaat- en energietransitie.

Maya Smits van start als directeur bij Rabobank Vallei en Rijn

Verduurzamen

Maya Smits (42) maakte de overstap van ING waar zij directeur Zakelijk was. In het zakelijke domein en in leidinggevende posities heeft Maya ruime ervaring opgebouwd en haar sporen verdiend. Koert Verkerk, voorzitter RvC bij Rabobank Vallei en Rijn: “We zijn blij dat Rabobank met haar een uitstekend boegbeeld heeft voor de markt in Vallei en Rijn. Maya Smits geeft ons de continuïteit om de positie van Rabobank verder in de regio te versterken. De bestendige lijn om klanten en de regio te helpen bij het verduurzamen, is met haar in goede handen”.

Lokaal geworteld

Maya Smits heeft de coöperatieve Rabobank al sterk ervaren in gesprekken met klanten en de regio: “De bank is enorm lokaal geworteld, weet wat er speelt en is van betekenis in Vallei en Rijn. Wat mij verder opvalt, is de dynamiek, sterke ondernemersgeest en hartelijkheid van mensen. Daar word ik blij van en dat werkt aanstekelijk. Kortom, een prima coöperatieve mentaliteit om samen onze regio nog sterker te maken. In het bijzonder als bank die klanten verder brengt in het verduurzamen op het gebied van klimaat & energie, voedsel en een inclusieve samenleving. Daar zet ik mij graag voor in, samen met mijn collega’s!”