Rabobank en SBIC Noordwijk ook in 2022 partners!

7 juli 2022 11:04

Rabobank en SBIC Noordwijk zetten ook in 2022 de samenwerking voort om startups op het gebied van ruimtevaarttechnologieën te ondersteunen in hun ambities. Als incubation partner neemt Rabobank deel aan de Tender Evaluation Board van het ESA BIC Noordwijk programma. Het Rabobank Startup & Scale-up Team neemt deel aan de community en helpen ondernemers verder met kennis, netwerk en advies over financiële oplossingen.

Ferry Huurman, directeur coöperatieve Rabobank in de Bollenstreek: ‘Startups zijn door hun innovatiekracht vernieuwers van de economie. Ze dragen in een belangrijke mate bij aan de oplossing van maatschappelijke uitdagingen en zijn een belangrijke groeimotor voor de economie en werkgelegenheid. Dit past naadloos in onze ambitie om innovatieve en snelgroeiende bedrijven te ondersteunen door duurzame relaties op te bouwen en partner te zijn in hun groei en succes.’ Danny Winkel, directeur MKB bij Rabobank, vult daarop aan: "SBIC is de incubator op het gebied van ruimte gerelateerd ondernemerschap. Startups pitchen hun plannen aan de Tender Evaluation Board. Daarbij kijken wij enerzijds naar het businessmodel, maar vooral ook naar het ondernemerschap. Voor ondernemers in de startfase van hun innovatieve startup kan de Rabobank Innovatie Lening mogelijk een oplossing zijn. Afhankelijk van de behoefte en fase van de startup bespreken we met elkaar de mogelijkheden. Als Rabobank kijken we ook zelf continue hoe we onze dienstverlening kunnen verbeteren en vernieuwen. Zo hebben we recent nog een startup uit de community van SBIC in contact gebracht met de Carbonbank. Zo innoveren we samen."

SBIC Noordwijk COO Martijn Leinweber ziet de samenwerking met Rabobank als een belangrijke aanvulling op het ruimtevaartbedrijfsnetwerk dat we hebben gecreëerd. "De Rabobank heeft vakkennis en zit in een uitgebreid nationaal en internationaal netwerk van bedrijven. Het laat zien dat de Rabobank meer is dan alleen een bank. Daarom zijn we zo enthousiast over deze samenwerking.