Uitreiking Rabo ClubSupport

11 november 2021 09:01

HAARLEM– De afgelopen weken hebben ruim 3100 leden van Rabobank Haarlem-IJmond via Rabo ClubSupport gestemd op hun favoriete clubs en verenigingen. In totaal waren er 159 doelen en projecten waaruit men kon kiezen. Al deze clubs en verenigingen kunnen rekenen op een ondersteuning.

Uitreiking Rabo ClubSupport

Na het tellen van alle stemmen bleek St. Hospice Groep M-K als grote winnaar uit de bus te komen. Zij ontvangen een bijdrage van € 3.611,-- vanuit Rabo ClubSupport voor het realiseren van nieuwe televisies in de 4 gastenkamers. Maar er waren veel meer winnaars. Zo ontving H.T.V. Assumburg een bijdrage voor LED voor de tennisbanen en kan Badmintonclub Velsen Bamito’s Jeugdprogramma gaan realiseren. Het totale overzicht is te bekijken op www.rabobank.nl/leden/clubsupport/club-overzicht.

Actief verenigingslid zorgt voor betrokken buurt

“Het is fantastisch om te zien hoeveel leden gestemd hebben,” vertelt Jerry Notenboom, directeur coöperatieve Rabobank Haarlem-IJmond. “Daaruit spreekt een enorme betrokkenheid. En terecht. Het verenigingsleven vervult een belangrijke sociale en maatschappelijke rol in onze regio. Het is een plek waar iedereen welkom is, je van elkaar kan leren, je kan ontwikkelen en jezelf kan zijn. We vinden het belangrijk dat iedereen die dat wil kan deelnemen. Dankzij Rabo ClubSupport versterken we het verenigingsleven zodat ze die rol kunnen blijven vervullen.”

Rabo ClubSupport

Via Rabo ClubSupport konden clubs en verenigingen zich aanmelden voor ondersteuning op het gebied van kennis, netwerk en financiën. Dit jaar hebben meer dan 30.000 clubs zich landelijk opgegeven, dat zijn er meer dan in 2020. In Haarlem-IJmond hadden 159 verenigingen zich aangemeld. Tot en met 25 oktober konden leden van de Rabobank via de Rabo Bankieren App stemmen op hun favoriete club of vereniging.

Zaterdag 6 november jl. zijn de resultaten bekendgemaakt en werden de deelnemende clubs van Rabobank Haarlem-IJmond verwacht bij de IJsbaan Haarlem. Meer dan de helft van de 159 deelnemende clubs was aanwezig. Zij werden verrast met een cheque, met daarop de bijdrage waarop ze kunnen rekenen voor het door hen opgegeven bestedingsdoel.

Meer informatie vind je op Rabobank.nl/clubsupport

Fotografie: JudithCapponFotografie