Kom jij de ledenraad versterken in Utrecht en omstreken?

17 februari 2021 16:25

Wat maakt de Rabobank als coöperatie anders dan andere banken? Wij hebben geen aandeelhouders, maar leden. Onze leden zijn bovendien meer dan gewone klanten. Ze praten en beslissen mee over de koers van de bank en over welke lokale projecten we steunen. We delen onze kennis en ons netwerk met de leden via allerlei evenementen en bijeenkomsten. Zo blijven we betrokken bij elkaar.

Kom jij de ledenraad versterken in Utrecht en omstreken?

Rabobank Utrecht zoekt nieuwe Ledenraadsleden

Door het vertrek van een aantal leden hebben we in Utrecht een aantal vacatures. Een lid van de ledenraad draagt bij aan de missie van de Rabobank: Growing a better world together. Door invloed te hebben op het beleid van de bank, door daadwerkelijk projecten mee vorm te geven in het werkgebied van de Rabobank Utrecht. Bijvoorbeeld ter versterking van het ondernemersklimaat, door het verbeteren van de voedselketen, door het verduurzamen van energie in woningen of door het helpen bij schuldhulpverlening. Daarnaast maak je van nabij mee wat er binnen het bankwezen gebeurt en hoe de Rabobank hierop anticipeert. Als Ledenraadslid van Rabobank Utrecht en omstreken kun jij je betrokkenheid met de bank en de regio nog verder vormgeven. Vanuit deze rol ben je de ogen en oren van de bank en oefen je namens de leden invloed uit op ons beleid. Als coöperatie is dat voor ons een vanzelfsprekendheid want impact maken we samen!

De 3 belangrijkste taken

  1. Je signaleert ontwikkelingen in de markt en de samenleving;
  2. Samen met de directie, de lokale raad van commissarissen en de andere ledenraadsleden werk je actief mee aan relevante onderwerpen;
  3. Vervul je een beperkt aantal formele rollen binnen de bank. De belangrijkste voorwaarden zijn dat je woont of onderneemt in Utrecht, Nieuwegein, de Meern, Vleuten, Haarzuilens of Harmelen en natuurlijk dat je lid bent van onze bank.

Hoe stel je je kandidaat?

Vul onderstaand sollicitatieformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op. Indien de eerste indruk positief is, ontvang je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek met de selectiecommissie. Daarin vertellen we je meer over de rol en taken van de ledenraad. Uiteraard kun je dan ook jouw vragen stellen.

We kijken uit naar jouw reactie!

Sollicitatieformulier

Hier lees je meer over wat we van een ledenraadslid verwachten

Lid zijn van de ledenraad is op vrijwillige basis, we streven naar een puriforme ledenraad. Onderstaande aspecten zijn hierbij van belang. Uiteraard zullen de aspecten niet allemaal in één persoon verenigd kunnen of hoeven zijn.

ben je klant en lid van Rabobank Utrecht e.o, (verplicht)weet je wat onze klanten belangrijk vinden;ben je actief in één of meerdere lokale netwerken;ben je betrokken in onze regio en bij onze thema’s : duurzaam wonen, versterken van lokale gemeenschappen, financiële zelfredzaamheid, duurzamere voeding en ondernemers duurzaam laten groeien.ben je gemakkelijk aanspreekbaar voor leden, klanten en inwoners van het werkgebied;gebruik je jouw persoonlijke en professionele kennis;zet je het belang van de bank en de leden voorop;onderschrijf je de coöperatie als dé organisatievorm voor de Rabobank, stimuleer je de invulling van het coöperatieve karakter en draag je dit positief uit;spreek je actief met de andere deelnemers van de ledenraad, raad van commissarissen en directie;maak je tijd voor geplande vergaderingen en overleggen. De ledenraad komt circa vijf keer per jaar bijeen; je krijgt hiervoor een vergoeding.je neemt zitting in diverse commissies; Je bent immers de ogen en oren van de bank.ben je aanwezig bij activiteiten en events van onze bank. Denk bijvoorbeeld aan de Week van de Coöperatie die jaarlijks wordt gehouden of aan Footprint Utrecht Region. In ons maatschappelijk jaarverslag vind je meer voorbeelden.