workshops verenigingondersteuning

15 maart 2022 16:25

Bij de inschrijving voor Rabo ClubSupport in 2021 hebben clubs en verenigingen kunnen aangeven op welke thema’s zij zich verder willen ontwikkelen. Rabobank wil graag op deze behoeften inspelen en organiseert samen met NOC*NSF, Landelijk kennisinstituut cultuureducatie en amateurkunst (LKCA) zes online workshops: Vrijwilligers, Duurzame accommodatie, Ledenbinding, Jouw club klaar voor de toekomst, Communicatie en Geld Genereren. Ben jij bij één of meer van deze workshops?

Verzend het artikel per e-mail
Workshops verenigingsondersteuning

Workshop Geld Genereren

Wil je nieuwe inkomsten genereren met slimmere sponsoring of met succesvolle crowdfunding? Waar liggen de kansen en hoe pak je dat aan? Op welke manier kun je bedrijven voor jouw vereniging interesseren? Drijfveren van zowel de vereniging als van bedrijven zijn hierin het uitgangspunt. Je hebt interactie met collega-bestuurders en met een expert bespreek je de tricks en een nieuwe aanpak om te komen tot meer inkomsten met minder moeite.

Maandagavond 14 maart, 19.30 tot 21.00 uur
Dit webinar heeft inmiddels plaatsgevonden

Workshop Duurzame accommodatie

Waar liggen voor verenigingen mogelijkheden voor het verduurzamen van de accommodatie? Hoe kun je energie besparen? Of ga je misschien wel je eigen energie opwekken? Er zijn tal van mogelijkheden om een duurzame toekomst tegemoet te gaan met jouw accommodatie; wij geven je graag de handvatten. Tijdens de workshop bespreken we de mogelijkheden om jouw verenigingsaccommodatie te verduurzamen. Je krijgt inzicht in eventuele toepassingen van duurzaamheid, over mogelijkheden voor financiering én hoe jouw vereniging dit kan realiseren.

Donderdagavond 24 maart, 19.30 - 21.00 uur
Dit webinar heeft inmiddels plaatsgevonden

Workshop Ledenbinding

Hoe zorg je voor meer leden voor de vereniging? En wat kun je doen om leden betrokken te houden? Dit zijn vragen waar veel verenigingen mee worstelen. Alles draait bij het oplossen van deze vraag om het vaststellen van het cadeau dat je je leden als vereniging te bieden hebt. Als je duidelijk voor ogen hebt voor wie de activiteiten van jouw club bedoelt zijn, is het gemakkelijker om aan te sluiten op de wensen van (nieuwe) leden.

Maandagavond 11 april, 19.30 - 21.00 uur
Meld je aan

Workshop Jouw club klaar voor de toekomst

Een goed functionerende sportclub is te herkennen aan een ‘kloppend hart’ dat gevormd wordt door het clubbestuur, aangevuld met commissies en actieve leden of betrokkenen. Zij bepalen de stip op de horizon, formuleren de ambities en brengen dit in de praktijk. Dit kan door draagvlak te creëren, leden in beweging te krijgen en taken te verdelen. In deze workshop gaan we in gesprek met bestuurders over wat er speelt in de vereniging, hoe je continuïteit van de vereniging kunt waarborgen en daarmee de club leidt naar een gezonde toekomst.

Maandagavond 9 mei, 19.30 - 21.00 uur
Meld je aan

Workshop Presteren met communiceren

Communicatie op een effectieve manier invullen is voor veel verenigingen een grote uitdaging. Want welke middelen kies je? Hoe maak je jouw vereniging zichtbaar voor de buitenwereld? Hoe kun je vrijwilligers behouden met communicatie? Nieuwe leden werven of bezoekers trekken? Hoe bied je sponsoren een podium? Na de workshop weet je wat je als vereniging kunt doen met communicatie, je hebt al stappen gezet om jouw communicatiedoel.

Maandagavond 16 mei, 19.30 uur tot 21.00 uur
Meld je aan

Workshop Vrijwilligersmanagement

Ken je dat sprookje van die vereniging die meer dan genoeg actieve vrijwilligers heeft? Dat is geen sprookje! Ook jouw vereniging kan vrijwilligers vinden en behouden die plezier hebben in wat ze doen. De grote uitdaging is om te ontdekken hoe de (totale) vereniging hier concreet invloed op heeft én om dat ook echt te verankeren binnen de vereniging.


Donderdagavond 16 juni, 19.30 -21.00 uur
Meld je aan