Rabobanken in Noord-Holland Noord helpen 11 maatschappelijke panden verduurzamen

22 april 2022 15:02

Maar liefst 11 maatschappelijke organisaties in Noord-Holland Noord kunnen aan de slag met het plaatsen van zonnepanelen op hun dak. Dat is de uitkomst van een actie waarbij de leden van de coöperatieve Rabobanken konden stemmen op scholen, bibliotheken, theaters en buurthuizen. De gebouwen met de meeste stemmen krijgt tot wel vijftig procent korting op de aanschaf en installatie van zonnepanelen.

Samen verduurzamen we maatschappelijke gebouwen

Juist in deze tijden van stijgende energie- en gasprijzen is het belangrijk dat we gebouwen verduurzamen. Hiervoor kan je natuurlijk denken aan je eigen huis of een bedrijfspand, maar net zo belangrijk is de verduurzaming van de school, sportvereniging, bibliotheek of het theater bij jou in de buurt. Al het geld dat zij kunnen besparen op de energierekening kunnen ze weer investeren in hun gemeenschap. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe speeltoestellen, boeken of sportvelden. Daarom investeert Rabobank een deel van haar coöperatief dividend, een fonds om de regio’s te versterken, in het verduurzamen van deze maatschappelijke gebouwen.

Winnaars Alkmaar

VV LSVVAlkmaarse Kano Vereniging OdysseusStichting De Duinrand

Winnaars Kop van Noord-Holland

Stichting Den KrieckStichting Dorpshuis Prins MauritsPaardensportvereniging Texel

Winnaars Waterland e.o.

Stichting Wij | Allemaal voor (ex-) kankerpatiëntenHistorisch Genootschap Beemster

Winnaars West-Friesland

Stichting Bakkerijmuseum De Oude BakkerijBeheersstichting Clubgebouw NassauparkOorlogsmuseum Medemblik

Andere initiatieven

Uiteraard gaat Rabobank ook samen met de scholen, clubhuizen, bibliotheken en theaters die niet gewonnen hebben kijken hoe ook deze organisaties geholpen kunnen worden hun gebouwen te verduurzamen. De bank organiseert regelmatig workshops voor verenigingen en stichtingen om te versterken. De clubs krijgen dan tips over bijvoorbeeld het werven van leden en vrijwilligers, geld genereren, een gezonde kantine en communicatie. Voor meer info en aanmelden zie Workshops Verenigingsondersteuning . En 16 mei start de inschrijving voor de stemcampagne Rabo ClubSupport. Leden van de bank bepalen met het uitbrengen van hun stem – in september – de verdeling van het budget.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van het verduurzamen van uw maatschappelijk gebouw? Stuur dan een e-mail naar communicatie.nhn@rabobank.nl.