Coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage verdeelt EUR 125.000

22 december 2023 12:00

Omdat Rabobank dit jaar 125 jaar bestaat, zetten wij ons extra in voor de lokale regio’s. Met een eenmalige extra bijdrage van EUR 125.000 ondersteunen wij duurzame projecten en initiatieven die de lokale samenleving in regio Centraal Twente versterken.

Rabo coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage

Impactvolle aanvragen

Wij zochten de afgelopen periode, samen met onze leden en klanten, actief naar lokale initiatieven en projecten die financiële ondersteuning nodig hadden. En dat heeft succes gehad! In Twente & de Achterhoek werden 348 aanvragen gedaan. Daarvan zijn 76 aanvragen daadwerkelijk ondersteund met een Rabo coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage. De cheques voor regio Centraal Twente zijn dinsdag 19 december uitgereikt door Robin Geerdink, directeur coöperatieve Rabobank.

Deze projecten krijgen een bijdrage:

    € 20.000 voor Stichting Sport- en Gemeenschapsvoorzieningen Hengevelde voor een nieuwe gemeenschappelijke sporthal € 7.500 voor Stichting Weidevogels Hof van Twente voor o.a. aanschaf van een faunadrone € 10.000 voor Vereniging Zorg Ontmoeting Erfgoed Deurningen voor het verduurzamen van de pastorie € 10.000 voor Stichting RIBO (Hengelo) voor o.a. het stimuleren van circulariteit in (bouw)materialen € 10.000 voor V.V. Rood-Zwart (Delden) voor een beweegpark voor jong en oud € 7.500 voor Stichting dr. Ariens- en Ingridgroep (Hengelo) voor het verduurzamen van het scoutinggebouw € 10.000 voor R.K.S.V. NEO (Borne) voor verduurzaming van de kleedkamers € 10.000 voor Sportvereniging Zenderen Vooruit voor verduurzaming van het sportpark € 2.000 voor Stichting Combibaan Hengelo (schaats- en skeelerbaan) voor energiebesparende maatregelen € 5.000 voor Tennisvereniging Bornerbroek voor de aanschaf van zonnepanelen € 7.500 voor Hengelose Honk- en Softbal Ver. Giants voor verduurzaming € 7.500 voor RKSV Saasveldia voor aanschaf van een duurzame sproei-installatie voor de kunstgrasvelden € 10.000 voor Sportvereniging Hector voor Wijkvoorziening Doesgoor voor verduurzaming € 10.000 voor Wilhelminaschool (Hengelo) voor verduurzaming van het sportpark

Allemaal dragen ze op hun eigen unieke manier bij aan de verduurzaming van onze samenleving. We wensen alle organisaties heel veel succes met de uitvoering van hun project.
Meer lezen over hoe Rabobank bijdraagt? Kijk op www.rabobank.nl/impact.