Rabobank Ledendagen

6 september 2022 15:24

Op 10 tot en met 14 oktober vond de Week van de Coöperatie plaats. Samen met jullie willen we dit vieren op speciale Rabobank Ledendagen!

Nederland  Kinderdijk 21augustus 2015.De molens van Kinderdijk betreffen negentien molens in het noordwesten van de Alblasserwaard, een streek in de provincie Zuid-Holland. Alhoewel ze worden aangeduid als behorend tot het dorpje Kinderdijk (gemeente Molenwaard) ligt één molen net daarbuiten (De Blokker), in de gemeente Alblasserdam...Het gaat om poldermolens, die twee molengangen vormen en een grote (ook internationale) toeristische trekpleister zijn. Alle negentien molens van het complex zijn eigendom van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk. Sinds 1997 staan ze op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en het gebied is tevens een beschermd dorpsgezicht. De molenrijen zijn alleen te voet of per fiets goed te bezichtigen. Eén van de molens, vrij dicht bij de bebouwing van Kinderdijk, is ook van binnen te bezichtigen...De molens bij Kinderdijk zijn gebouwd vanaf het einde van de vijftiende eeuw, maar de huidige molens dateren bijna allemaal uit 1738 en 1740..foto:Arie Kievit

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk op 2, 9 en 16 november 2022

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk bied je ruim zeven eeuwen Hollands watermanagement. Ga op ontdekkingstocht bij museummolen Nederwaard in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. De molenaars laten je zien hoe zij helemaal zelfvoorzienend zijn met alles op en rond het erf en daarbij ook nog eens onze voeten drooghouden. Als Rabobank lid krijg je enkele woensdagmiddagen gratis toegang tot UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk.

• Datum: 2, 9 of 16 november 2022
• Openingstijden: 13:00 – 16:30 uur
• Gratis entreetickets voor Unesco Werelderfgoed Kinderdijk. Met een ticket:
· Ontdek je de twee museummolens van binnen
· Vaar je met de rondvaartboot langs de molens
· Bekijk je de multiscreen film en het Wisboomgemaal
· Kun je gebruik maken van audiotours en een plattegrond in de Kinderdijk app
• Maximaal 4 personen per aanmelding
• Parkeren en eten & drinken voor eigen rekening

Werelderfgoed Kinderdijk is snel en gemakkelijk te bereiken vanuit steden als Dordrecht, Rotterdam, Utrecht en zelfs vanaf Amsterdam of Schiphol. We raden aan ons te bezoeken met het openbaar vervoer. Echt reizen in stijl? Pak de Waterbus!

Duik in een wereld vol water, wind en wilskracht, meld je hier aan voor één van de woensdagmiddagen!

Depot Boijmans van Beuningen op 19 november 2022

Wegens overweldigende belangstelling is deze ledendag volledig uitverkocht.

Vorig jaar werd het gedurfde, iconische kunstdepot naast Museum Boijmans Van Beuningen geopend. Dat wat eerder voor het publiek verborgen bleef, wordt nu tentoongesteld. Op de 4de verdieping, in het Rabobank Depot, vind je er de Rabo Kunstcollectie.

• Datum: 19 november 2022
• Adres: Museumpark 24, Rotterdam
• Openingstijden: 11:00 – 18:00 uur
• Gratis toegang voor Depot Boijmans van Beuningen
• Instaprondleiding met gids. Let op: beperkte beschikbaarheid
• Dichtstbijzijnde parkeergelegenheid: Museumpark Garage (voor eigen rekening)
• Maximaal 2 personen per aanmelding
• Alleen geopend voor Rabobank leden

Over het Depot Boijmans van Beuningen
Depot Boijmans Van Beuningen opende in november 2021 haar deuren. Een gebouw zoals nog niet bestond, gevuld met meer dan 151.000 kunstobjecten, verdeeld in 14 depotruimtes, met 5 klimaatzones. Waar alles draait om het bewaren, verzorgen en onderzoeken van de kunstcollectie. Met een instaprondleiding (terplekke te reserveren) kun je met een gids een depotruimte betreden, om zo van nóg dichterbij de overweldigende collectie te ervaren.