Gemeente Rotterdam en Rabobank tekenen intentieovereenkomst

17 februari 2021 16:25

De gemeente Rotterdam en Rabobank gaan intensiever samenwerken en bekrachtigen dat in een intentieovereenkomst. De beide partijen onderstrepen zich gezamenlijk in te zetten voor thema’s als: economische groei, duurzaamheid, circulariteit, digitalisering en zelfredzaamheid van bewoners en ondernemers.

Gemeente Rotterdam en Rabobank tekenen intentieovereenkomst

Samenwerking

Wethouder Roos Vermeij (Economie, Wijken en Kleine Kernen) en Desiree Verdaasdonk, directievoorzitter Rabobank Rotterdam, hebben dinsdagmorgen de intentieovereenkomst in het Stadhuis op de Coolsingel ondertekend. De gemeente Rotterdam en Rabobank gaan de samenwerking aan voor in ieder geval de huidige collegeperiode, die loopt tot 2022. De focus ligt op de startups, de scale-ups en het MKB.

Circulair, duurzaam en digitaal

Duurzaamheid en digitaal zijn steeds meer de norm. Circulair ondernemen is voor Rotterdam een kans. Rabobank Rotterdam en de gemeente herkennen de mogelijkheden en participeren samen in de ontwikkeling van programma’s om ondernemers te stimuleren en activeren richting de grote transities. Bijvoorbeeld met het programma MKB010>>Next, dat MKB’ers inspireert, informeert en stimuleert om digitaal, duurzaam en circulair te ondernemen. Daarnaast worden de komende periode meerdere zogenoemde circotracks -driedaagse circulaire trainingen voor ondernemers- en Circulair Ondernemen Challenges georganiseerd. en wordt door de gemeente en Rabobank ingezet op de ontwikkeling van meer circulaire warenmarkten in combinatie met de ontwikkeling van wijkcoöperaties.

Zelfredzaamheid

Rabobank en Gemeente zijn zich bewust van de uitdaging om iedere Rotterdammer zelfredzamer te maken. Rabobank doet dit door het financieel bewustzijn van haar klanten en de jeugd te vergroten en door projecten te omarmen die de kansen voor de jeugd op werk vergroten en de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. De gemeente heeft verschillende projecten met een focus op sociaaleconomische inzet. Te weten: Project 010, gericht op dakloze en kwetsbare Rotterdammers met als doel sneller een stabiel leven op te bouwen. Citylab 010 & Social Impact Fund, als onderdeel van het stimuleren van sociaal ondernemerschap.

Lees hier de volledige intentieverklaring (PDF)