Gezocht: Junior Cyber Agents!

21 juli 2021 16:25

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, dat merken we ook in de gemeente Dronten. Daarom doet de gemeente Dronten mee aan HackShield. Rabobank, gemeente Dronten en politie Dronten roepen vanaf 1 september met een campagne zoveel mogelijk kinderen van 8 tot en met 12 jaar op om de game HackShield te spelen.

Gezocht: Junior Cyber Agents!

Wat is Hackshield?

Binnen de game HackShield staan digitale veiligheid en educatie centraal. Kinderen leren spelenderwijs meer over de digitale wereld en online gevaar herkennen en voorkomen. Cybercriminaliteit herkennen en voorkomen is niet alleen voor kinderen, maar voor veel mensen moeilijk. Ouders, grootouders, broers of zussen herkennen en voorkomen ook niet altijd de digitale gevaren die er zijn. Door het spelen van HackShield leren kinderen hoe ze zichzelf en hun omgeving digitaal kunnen beschermen.

Tegelijk is in de gemeentes Noordoostpolder en Urk een vergelijkbare campagne voor HackShield gestart. Na de lokale huldiging strijden we verder en volgt er nog een huldiging van de beste Cyber Agent van Noordelijk Flevoland.

Zijn uw kinderen potentiële Cyber Agents? Help hen mee Cyber Agents te worden en wijs hen op HackShield. De game is online en gratis te spelen op Hackshield of download de app voor smartphone of tablet. Na het invullen van een woonplaats, maak je kans op een officiële huldiging tot beste Cyber Agent van gemeente Dronten en zelfs van Noordelijk Flevoland.

Schrijf je nu in en speel de game!