Gezocht: Junior Cyber Agents!

21 juli 2021 15:57

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, dat merken we ook in de gemeentes Noordoostpolder en Urk. Daarom doen de gemeentes Noordoostpolder en Urk Dronten mee aan HackShield. Rabobank, gemeentes Noordoostpolder en Urk en politie uit deze gemeentes roepen vanaf 1 september met een campagne zoveel mogelijk kinderen van 8 tot en met 12 jaar op om de game HackShield te spelen.

Junior Cyber Agents gezocht!

Wat is HackShield?

Binnen de game HackShield staan digitale veiligheid en educatie centraal. Kinderen leren spelenderwijs meer over de digitale wereld en online gevaar herkennen en voorkomen. Cybercriminaliteit herkennen en voorkomen is niet alleen voor kinderen, maar voor veel mensen moeilijk. Ouders, grootouders, broers of zussen herkennen en voorkomen ook niet altijd de digitale gevaren die er zijn. Door het spelen van HackShield leren kinderen hoe ze zichzelf en hun omgeving digitaal kunnen beschermen.

Tegelijk is in de gemeente Dronten een vergelijkbare campagne van start gegaan. Na de lokale huldiging strijden we verder en volgt er nog een huldiging van de beste Cyber Agent van Noordelijk Flevoland.

Ouders opgelet!

Zijn uw kinderen potentiële Cyber Agents? Help hen mee Cyber Agent te worden en wijs hen op HackShield. De game is online en gratis te spelen op www.joinhackshield.nl of download de app voor smartphone of tablet. Na invullen van een woonplaats maak je kans op een officiële huldiging tot beste Cyber Agent van de gemeentes Noordoostpolder en Urk en zelfs van Noordelijk Flevoland.

Schrijf je nu in en speel de game!