Rabobank Apeldoorn en omgeving zoekt een lid raad van commissarissen

13 april 2022 15:01

Als coöperatieve bank streeft de Rabobank ernaar om de ambities van leden en klanten te verwezenlijken. Daarvoor is het belangrijk dat elke lokale bank een deskundige toezichthouder en klankbord heeft in de vorm van een raad van commissarissen (RvC). De RvC bestaat uit leden uit onze omgeving die gevraagd en ongevraagd advies geven aan onze directie, toezicht houden op ons beleid (ook op kringniveau) en de ledeninvloed waarborgen. In verband met de gewenste aanvulling van de RvC zijn wij op zoek naar een enthousiast nieuw lid van onze raad van commissarissen.

Yovel rutrum leo dapibus sed

Profiel

Wij zijn op zoek naar een betrokken commissaris met een onafhankelijke en positief-kritische grondhouding. De commissaris die wij zoeken beschikt over een hbo/universitair denk- en werkniveau en is bij voorkeur woonachtig en/of werkzaam in een leidende/bestuurlijke functie binnen het werkgebied van Rabobank Apeldoorn en omgeving. Onze nieuwe commissaris is maatschappelijk betrokken, is een mensgerichte teamplayer die de coöperatie een warm hart toedraagt en die goed kan anticiperen op een sterk veranderende samenleving en organisatie. Voor de directie ben je graag een klankbord en vanzelfsprekend vervul je de ambassadeursrol met veel plezier. Als persoon ben je verbindend, sensitief en heb je affiniteit met (één van) de maatschappelijke thema’s Financieel Gezond Leven, Duurzaam Wonen, Duurzaam Ondernemen, Banking4Food en de Energietransitie. Bij voorkeur heb je affiniteit met financiële en/of bedrijfskundige processen alsmede werving, selectie en beoordeling van directieleden, in verband met een beoogde rol in de Kringraad.

Organisatie

Rabobank Apeldoorn en omgeving werkt in een dynamische omgeving met prominente bedrijven, organisaties en instellingen. Met innovatie als strategisch thema nemen we graag ons aandeel in het stimuleren van een economisch vitale regio. De bank bestaat uit medewerkers die denken in kansen, ambitieus zijn en werken in een resultaatgerichte cultuur. Wij houden van creatieve, ondernemende mensen met een echte teamspirit die elkaar feedback geven om er beter van te worden. We geven elkaar de ruimte en inspireren elkaar om - ook samen met klanten en leden - nieuwe ideeën (door) te ontwikkelen. Het werkgebied van de bank omvat de gemeenten Apeldoorn en Voorst.

Meer informatie

Heb je interesse in deze vacature? Bekijk dan de volledige profielschets.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bas Hidding, voorzitter raad van commissarissen via (06) 52 07 88 15. Je kunt tot en met 1 mei 2022 reageren via directie.mon@rabobank.nl. De gesprekken staan gepland in week 20 (1e ronde) en 21 (2e ronde).