Rabobank IJsseldelta zoekt een lid raad van commissarissen

22 juni 2022 16:25

Als coöperatieve bank streeft de Rabobank ernaar om de ambities van leden en klanten te verwezenlijken. Daarvoor is het belangrijk dat elke lokale bank een deskundige toezichthouder en klankbord heeft in de vorm van een raad van commissarissen (RvC). De RvC bestaat uit leden uit onze omgeving die gevraagd en ongevraagd advies geven aan onze directie, toezicht houden op ons beleid (ook op kringniveau) en de ledeninvloed waarborgen.

Profiel

In verband met de gewenste aanvulling van de RvC zijn wij op zoek naar een enthousiast nieuw lid van onze raad van commissarissen. Wij zijn op zoek naar een betrokken commissaris met een onafhankelijke en positief-kritische grondhouding. De commissaris die wij zoeken beschikt over een hbo/universitair denk- en werkniveau en is bij voorkeur werkzaam in een leidende/bestuurlijke functie binnen het werkgebied van Rabobank IJsseldelta. Onze nieuwe commissaris is maatschappelijk betrokken, is een mensgerichte teamplayer die de coöperatie een warm hart toedraagt en die goed kan anticiperen op een sterk veranderende samenleving en organisatie. Voor de directie ben je graag een klankbord en vanzelfsprekend vervul je de ambassadeursrol met veel plezier. Als persoon ben je verbindend, sensitief en heb je affiniteit met (één van) de maatschappelijke thema’s Financieel Gezond Leven, Duurzaam Wonen, Duurzaam Groeien, Banking for Food en de Energietransitie. Gezien de samenstelling van de RvC worden met name vrouwelijke kandidaten opgeroepen om te solliciteren.

Organisatie

Rabobank IJsseldelta werkt in een omgeving met prominente bedrijven, organisaties en instellingen. Met innovatie als strategisch thema nemen we graag ons aandeel in het stimuleren van een economisch vitale regio. De bank bestaat uit medewerkers die denken in kansen, ambitieus zijn en werken in een resultaatgerichte cultuur. Wij houden van creatieve, ondernemende mensen met een echte teamspirit die elkaar feedback geven om er beter van te worden. We geven elkaar de ruimte en inspireren elkaar om - ook samen met klanten en leden - nieuwe ideeën (door) te ontwikkelen. Het werkgebied van de bank omvat de gemeenten Zwolle, Hattem, Kampen en Zwartewaterland.

Meer informatie

Heb je interesse in deze vacature? Bekijk de volledige profielschets hier.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het directiesecretariaat, telefoonnummer 088-7232606.
Je kunt tot en met 12 augustus 2022 reageren via directie.mon@rabobank.nl

De eerste selectiegesprekken staan gepland op vrijdag 26 augustus 2022.