Nieuwe uniformen voor Christelijke Showkorpsen Irene

22 mei 2024 11:00

Als coöperatieve bank geven we jaarlijks een deel van onze winst terug aan de samenleving. Zo dragen we bij aan duurzame ontwikkelingen in de regio. Dat doen we met Rabo ClubSupport en het Rabo Coöperatief Stimuleringsfonds.

Christelijke Showkorpsen Irene ontvangt cheque voor nieuwe uniformen

Ondersteuning aan mooie projecten

Met onze bijdragen hebben we de afgelopen maanden geweldige projecten een boost gegeven, kansrijke initiatieven van de grond getild én bestaande projecten een duwtje in de rug gegeven. Op deze manier geven we concreet invulling aan onze missie “Growing a better world together” in Vallei en Rijn.

Alle aanvragen vanuit het fonds worden beoordeeld door onze commissie, bestaande uit leden van onze eigen ledenraad. Zij bekijken of een aanvraag voldoet aan de voorwaarden en toetsen de maatschappelijk impact. De bijdrage die wij vervolgens toezeggen is bedoeld om het initiatief verder te helpen.

Eén van de projecten die onlangs een bijdrage uit het Coöperatief Stimuleringsfonds ontving is Christelijke Showkorpsen Irene. Voorzitter Wim Jansen, bestuurslid Martine Reij en leden Siglinde, Tijn en Erik ontvingen uit handen van Cris van Arkelen, directeur Cöoperatieve Rabobank en accountmanager Arthur Geukes een cheque van € 10.000,-. Een mooi bedrag voor de aanschaf van nieuwe uniformen.

‘Voorzitter Wim legt uit: “Showkorpsen Irene is al bijna 75 jaar een bekende verschijning in Ede en verre omstreken op taptoes, feesten en optochten met verrassende muziek en energieke shows. De showband heeft een vaste plaats in de top van de Nederlandse showband-wereld en eindigde tijdens het Wereld Muziek Concours in 2022 als 7e van de wereld. De uniformen waren echt aan vervanging toe. Sommige broeken en jassen zijn al 10 keer vermaakt! Daarnaast is de showband de afgelopen jaren flink gegroeid en gaan er jeugdleden instromen. In ons jubileumjaar 2024 willen we beide bands in het nieuw steken. Wij zijn heel blij met de ondersteuning vanuit het Rabobank Stimuleringsfonds. Met de nieuwe uniforms kunnen de bands weer vele jaren schitteren bij taptoes, parades en andere optredens.

Kan jouw initiatief of project ook iets extra’s gebruiken?

Heeft jouw vereniging of stichting een goed idee dat gericht is op het verbeteren van de maatschappelijke, sociale, culturele en economische omgeving in Vallei en Rijn? En zoek je naar kennis, netwerk en/of financiële middelen om dit idee te realiseren. Dan biedt het Rabobank Coöperatief Stimuleringsfonds wellicht een uitkomst. De deadline voor het indienen van aanvragen voor de laatste ronde van dit jaar is 24 oktober.

Bekijk onze site voor meer informatie en de voorwaarden: Onze coöperatieve bijdrage - Vallei en Rijn - Rabobank