Zonnepanelen geplaatst op maatschappelijke gebouwen

30 januari 2023 12:20

Vanuit de campagne Zonnepanelen op maatschappelijke panden hebben wij de winnaars in Gelderland-Zuid recent in het zonnetje gezet. Dat leverden veel tevreden mensen en gezichten op.

Verduurzaming van de woningmarkt

Als coöperatieve bank leveren we een bijdrage aan de verduurzaming van de woningmarkt. Daarom investeren we een deel van onze eigen winst in zonnepanelen voor scholen, bibliotheken, clubhuizen en andere maatschappelijke gebouwen bij jou in de buurt. Rabobank vindt het belangrijk duurzaam de toekomst in te gaan.

Begin vorig jaar konden maatschappelijke gebouwen zich aanmelden voor de campagne Zonnepanelen op maatschappelijke gebouwen.

Leden kozen de winnaars

Onze leden hebben de volgende verenigingen tot winnaar gekozen:

    Zwembad De vrije slag in Bennekom Triton Scouting in Culemborg Stichting Eigen Thuis in Groesbeek Hart van Loil in Didam Stichting De Minkhof in Bemmel

Concrete stappen en opbrengst

Wat zo mooi is aan deze actie is dat het tot concrete stappen leidt tot verduurzaming. Een aantal verenigingen is bezig met het vernieuwen en verduurzamen van het gebouw, clubhuis, dorpshuis zodat ze toekomstgericht verder kunnen door de opbrengst van de zonnepanelen.

Het zijn allemaal ontmoetingsplekken voor en door buurtbewoners. Het brengt mensen samen. Dat is precies datgene waar Rabobank voor staat. Een coöperatieve bank die midden in de samenleving staat.

De verenigingen bieden ruimte voor sociale, culturele, maatschappelijke en sportieve activiteiten. Deze ontmoetingsplekken voorzien in de behoefte van mensen om samen te komen.

Zwembad De Vrije Slag in Bennekom is al vijftig jaar een toegankelijk openluchtzwembad voor iedereen die graag wilt zwemmen. Ook zijn er diverse sportclinics in en om het water voor de basisscholen in Bennekom en omgeving.

Triton Scouting in Culemborg is een waterscouting-groep. Kinderen beginnen te ontdekken als Bever. In de zomer mogen ze elk weekend het water op.

Stichting Eigen Thuis zorgt ervoor dat mensen met een beperking veilig zelfstandig kunnen wonen, in de nabijheid van hun familie. Het is een ouderinitiatief voor (jong) volwassenen met een ondersteuningsvraag zodat ze een zo zelfstandig mogelijk leven kunnen leiden.

’t Hart van Loil houdt de leefbaarheid in het verenigingsdorp in stand. Alle verenigingen en stichtingen in het dorp mogen gebruik maken van het gemeenschapsgebouw. Het is een ontmoetingsplek voor en door de Loilenaren met ruimte voor sociale, culturele, maatschappelijke en sportieve activiteiten.

Bij De Minkhof komen senioren uit Lingewaard en omgeving die graag actief willen zijn binnen en buiten. Ze komen er voor de gezelligheid, om iets te leren, te bewegen, schilderen, koken of te biljarten
Winnaars campagne zonnepanelen maatschappelijke gebouwen

Wil jij ook een coöperatieve bijdrage voor jouw club of vereniging?