Ben jij onze nieuwe commissaris?

11 april 2022 14:35

Als coöperatieve bank streeft Rabobank ernaar om de ambities van leden en klanten waar te maken. Daarvoor is het belangrijk dat elk leefgebied een deskundige toezichthouder en klankbord heeft in de vorm van een raad van commissarissen (RvC).

De RvC van West Betuwe bestaat uit leden uit de lokale leefomgeving die gevraagd en ongevraagd advies geven aan de directie, toezicht houden op de commerciële en maatschappelijke performance van de bank en de ledeninvloed waarborgen. Wij zijn op zoek naar een enthousiast nieuw lid voor onze raad van commissarissen met hart voor regio West Betuwe en een frisse blik op de positie van Rabobank daarin.

Profiel

Wij zijn op zoek naar een commissaris met een onafhankelijke en positief-kritische grondhouding. Je beschikt over een hbo/universitair denk- en werkniveau, bent lid van Rabobank West Betuwe of bereid om lid te worden. Je hebt binding met de regio West Betuwe, waar je ook woont óf werkt, en bent je bewust van het maatschappelijk belang en kan dit ook uitdragen. Onze nieuwe commissaris is een bevlogen ambassadeur die de sustainable development goals heeft doorleefd en deze kan vertalen naar de regio. Je bent een mensgerichte teamplayer die de coöperatie een warm hart toedraagt én die goed kan anticiperen op een sterk veranderende samenleving en organisatie.
De nieuwe commissaris gaat de secretarisrol vervullen.

Voor de coöperatief directeur ben je een klankbord en vanzelfsprekend vervul je de ambassadeursrol met veel plezier. Als persoon ben je verbindend, sensitief en heb je affiniteit met (een van) de maatschappelijke thema's Financieel Gezond Leven, Duurzaam Wonen, Duurzaam Ondernemen, Banking4Food en de Energietransitie.

De commissaris treedt op als ambassadeur namens Rabobank. Hij of zij verbreedt tegelijkertijd zijn eigen kennis en ontwikkelt zich door samen te werken met stakeholders uit het netwerk van Rabobank, deskundige medewerkers van Rabobank en door gebruik te maken van de opleidingsmogelijkheden op gebied van kennis en competenties.

Organisatie

Rabobank West Betuwe maakt deel uit van kring Gelderland-Zuid samen met de lokale leefgebieden Arnhem en Omstreken, Maas en Waal – Oost Betuwe, Rijk van Nijmegen en Vallei en Rijn. De bank bestaat uit medewerkers die denken in kansen, ambitieus zijn en werken in een resultaatgerichte cultuur. Wij houden van creatieve, ondernemende mensen met een echte teamspirit die elkaar feedback geven om beter te worden. We geven elkaar de ruimte en inspireren elkaar om - ook samen met klanten en leden - nieuwe ideeën (door) te ontwikkelen.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ans Verhoef, directeur coöperatieve Rabobank via (06) 53 76 07 63.

De volledige profielschets van commissaris kun je opvragen door te mailen: directie.kring.gez@Rabobank.nl .

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan voor 25 april 2022 jouw cv en motivatie naar directie.kring.GEZ@rabobank.nl

Wij vragen je rekening te houden met onderstaande data voor de selectiegesprekken

1 ronde: 4 mei (gesprek met selectiecommissie)

2 ronde: 10 mei (uitwerken casus)

3 ronde: 13 mei (gesprek met vertrouwenscommissie ledenraad)