Rabo ClubSupport Verenigingsondersteuning - Workshops

28 november 2022 11:38

Naast geld via de Rabobank ClubSupport Stemcampagne biedt Rabobank clubs een programma aan om toekomstbestendiger en zelfredzamer te worden: Rabo ClubSupport – Verenigingsondersteuning. Daarmee bieden we kennis en ons netwerk aan om clubs met ingewikkelde vraagstukken 1-op-1 te begeleiden door professionals. Daarnaast zijn er ook Masterclasses, Workshops & Webinars.

Op woensdagavond 23 november ontvingen we ruim 60 bestuurders van sport en cultuurclubs uit Friesland in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Deze bestuursleden hadden zich opgegeven voor één van de drie (gratis) workshops die we samen met NOC*NSF, Sport Fryslân en LKCA organiseerden.

Bij de workshop Vrijwilligersmanagement werd verteld aan welke knoppen je kunt draaien om genoeg vrijwilligers te vinden, te houden én te zorgen dat ze plezier hebben in wat ze doen. Hoe je als bestuurder goed kunt aansluiten op de drijfveren van (potentiële) vrijwilligers en hoe je de juiste persoon op de juiste plek krijgt.

Wat je kunt doen om leden aan je club te binden en de betrokkenheid te vergroten, kwam aan de orde in de workshop Ledenbinding. Wat is ‘het cadeau’ dat je als club te bieden hebt? Tijdens de workshop werd een strategie voor ledenbinding gekozen, hoe je als bestuurder je aanbod afstemt op de wensen van je doelgroepen en hoe je als club kan omgaan met talentontwikkeling.

De belangstelling voor de workshop Geld genereren was deze avond het grootst. Er zijn veel praktische tips gegeven hoe je als bestuur bedrijven voor je club kunt interesseren en met minder moeite méér inkomsten kunt genereren, denk aan ‘slimme sponsoring’, crowdfunding en fiscaal aantrekkelijke mogelijkheden.

Meer informatie over het programma van Rabo ClubSupport vind je hier.

Rabobank ClubSupport: Goed voor jouw club & geweldig voor de samenleving