Gratis verse groente voor minima

3 april 2024 15:17

Sociale Voedseltuinen, een prachtig initiatief dat verse groente en fruit toegankelijk maakt voor iedereen. In Friesland, waar ongeveer 1700 gezinnen, afhankelijk zijn van de voedselbank, brengt Stichting Sociaal en Vitaal verandering met haar sociale zelfoogsttuinen. Deze tuinen stellen mensen in staat om zelf gezond, lokaal en vers voedsel te oogsten.

Drie mensen in moestuin groentes aan het bewerken

Sociale voedseltuinen in Friesland

Er zijn al zelfoogststuinen in Nieuwe Horne en Oosterwolde en begin maart is er overeenstemming bereikt over de realisatie van een sociale voedseltuin in de gemeente Smallingerland. Een mooie stap om nog meer mensen te voorzien van gezonde voeding. Stichting Sociaal en Vitaal heeft de intentie de komende jaren meer voedseltuinen, verdeeld over Friesland, te realiseren.

Ondersteuning Rabobank

Rabobank in Friesland ondersteunt dit waardevolle initiatief. De activiteiten van Stichting Sociaal en Vitaal passen bij de pijlers van de bank, te weten Voedseltransitie en Inclusiviteit. Financiële ondersteuning en kennisdeling helpen de zelfoogsttuinen floreren en nog meer mensen bereiken. Een mooi voorbeeld van hoe samenwerking kan leiden tot een positieve verandering in onze regio.

Zie voor meer informatie: Gratis verse groente voor minima - Rabo &Co (rabobank.nl)