Volg onze programmareeks over Brede Welvaart i.s.m. Pakhuis de Zwijger

19 september 2022 16:39

De economie groeit nergens in Nederland harder dan in de Metropoolregio Amsterdam. Maar op het gebied van brede welvaart, zoals woongenot, kansengelijkheid en gezondheid, blijft de regio ver achter. Dit blijkt uit het eerder verschenen onderzoek van RaboResearch. Het is tijd om een nieuwe weg in te slaan, waarin welzijn in plaats van economische groei centraal staat.

Verzend het artikel per e-mail

Samen oplossen wat men niet alleen kan doen

De Metropoolregio Amsterdam is niet alleen belangrijk voor Nederland, maar ook voor ons als bank. Want als coöperatieve bank willen we een bijdrage leveren aan het welzijn en de welvaart in de regio, zoals in lijn met onze missie: Growing a better world together.

Onze metropoolregio staat voor grote transitieopgaven: de klimaat- en energietransitie, het voedselvraagstuk en het streven naar een inclusieve samenleving. Dit zijn vraagstukken die te complex zijn om alleen op te lossen. En daar ligt ook juist de basis van ons bestaan als coöperatie, door samen op te lossen wat men niet alleen kan doen. Of we nu inwoners zijn, bedrijven of de overheid, we hebben allemaal een rol te spelen en dat doen we samen. Niet alleen vanuit Amsterdam, maar vanuit de gehele Metropoolregio Amsterdam.

Lees hier het rapport van RaboResearch

Programmareeks 'Brede Welvaart'

Samen met Pakhuis de Zwijger organiseren we de programmareeks ‘Brede Welvaart’. We gaan met bedrijven, overheden, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties, kunstenaars en burgers in gesprek over HOE we ons welzijn in plaats van onze economische groei centraal gaan stellen.

Op woensdag 5 oktober om 20.00 uur vindt de aftrap van de reeks plaats. Hierin duiden we het begrip brede welvaart, hoe de MRA ervoor staat, wat er al gebeurt in de regio op dit gebied en welke stappen er nu nodig zijn om welzijn in plaats van economische groei centraal te stellen.

Aanmelden

Wil jij aanwezig zijn bij deze aftrap? Aanmelden kan via deze link: Brede Welvaart #1 : De MRA op tweesprong - Pakhuis de Zwijger

Na de aftrap volgen maandelijks sessies op een specifiek onderwerp. Schrijf 31 oktober vast in je agenda om de sessie over ‘Wonen x Brede welvaart’ bij te wonen!

Samen staan we sterker in de MRA. Doe jij mee? Praat mee of luister naar de programmareeks in samenwerking met Pakhuis de Zwijger. Bekijk: rabobank.nl/amsterdam/sterker-in-de-mra