Heb jij de Duurzaamheidshub in Zeist al bezocht?

16 oktober 2023 9:16

Niet alleen práten over duurzaam financieren, maar daadwerkelijk in actie komen. In de Duurzaamheidshub in Zeist zie je waar de ‘yes we can’-mentaliteit van Rabobank toe leidt. En jij bent meer dan welkom om in dit experience center een dosis groene inspiratie op te doen.

In de Hub in het Rabobankkantoor in Zeist kun je een duurzame huizenroute lopen. ‘In verschillende miniatuurwoningen zie je welke mogelijkheden er zijn om te verduurzamen. Van basale oplossingen tot de nieuwste foefjes. Door deze opties te laten zien, hopen we de drempel te verlagen om je woning duurzamer te maken. Want als je weet hoe een groen dak of waterpomp eruitziet, dan gaat het pas echt leven’, vertelt Arthur Woensdregt, directeur Rabobank Randmeren en gespecialiseerd in duurzaam wonen.

Hoe nuttig de Hub is, heeft Arthur zelf ervaren. ‘Wij zijn een huis uit 1986 aan het verbouwen en verduurzamen. Ik dacht dat onze meterkast te klein was om te verduurzamen, maar kwam er in de Duurzaamheidshub achter dat alle aanpassingen prima passen. Een mooie ontdekking.’

Van sedumdak tot zonnepanelen

De Hub is waardevol voor klanten, maar ook voor collega’s, ambassadeurs en stakeholders van Rabobank. ‘We geven ze hier handvatten om over duurzaamheid te praten met klanten en leden. Belangrijk, want veel klanten hikken nu tegen het verduurzamen van hun woning aan. Advies kunnen ze daarom goed gebruiken. Bijvoorbeeld over een sedumdak, zonnepanelen of vloerisolatie. In de hub krijgen collega’s input om deze gesprekken te voeren.’

Vrijblijvend aanwaaien

Bij het Rabobankkantoor in Zeist kun je iedere dag tussen 10.00 en 17.00 uur binnenwaaien en de Duurzaamheidshub bekijken. Kom je graag langs op een ander moment of met een groep? Stuur dan even een mail naar communicatie.mn@rabobank.nl. We zien je graag op deze inspirerende plek!

Bekijk de video voor een voorproefje van de Duurzaamheidshub: