Veel aanvragen voor de Rabo coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage regio IJsseldelta

19 december 2023 9:47

Omdat we als Rabobank dit jaar 125-jarig bestaan, zet Rabobank zich extra in voor jouw leefgebied. Met een eenmalige extra bijdrage van EUR 125.000 ondersteunen we duurzame projecten en initiatieven die de lokale gemeenschap versterken. Met de Rabo coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage geven we in totaal € 9,75 miljoen terug aan de samenleving. De afgelopen periode hebben we opgeroepen op om maatschappelijke projecten en initiatieven hiervoor aan te melden.

Rabobank

Impactvolle aanvragen

Samen met onze collega’s, leden en klanten hebben we actief gezocht naar lokale initiatieven en projecten die financiële ondersteuning nodig hadden. In november ontvingen we in de regio IJsseldelta 39 aanvragen voor een totaalbedrag van ruim € 575.000,-.

Regio IJsseldelta

En dat heeft succes gehad! Dankzij deze inspanningen worden 34 initiatieven en projecten ondersteund met de Rabo coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage. Bovendien hebben we diverse aanvragen die niet ondersteund kunnen worden vanuit de Rabo coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage mogelijk gemaakt vanuit het coöperatief dividend.

Zoals gezegd zijn we verrast door het grote aantal projecten en initiatieven die zijn ingediend. Maar ook de variatie in de aanvragen is mooi om te zien. Hieronder een willekeurige greep uit de projecten die de komende periode ondersteund gaan worden:

· Verduurzaming Museum

· Verduurzaam afvalverwerking

· Repair Cafe Kampen

· SpeedComfort ventilatoren

Het overzicht met goedgekeurde aanvragen bevat nog veel meer mooie projecten en initiatieven, je vindt ze hier. Allemaal dragen ze op hun eigen unieke manier bij aan de verduurzaming van onze samenleving. Samen maken we impact en bouwen we aan een duurzamere toekomst. Een mooi cadeau van de coöperatieve Rabobank aan de samenleving!

Meer lezen over hoe Rabobank bijdraagt? Kijk op rabobank.nl/impact.