Word jij het nieuwe lid van onze lokale Raad van Commissarissen?

25 april 2024 10:10

Commissaris met de rol van voorzitter van de ledenraad Rabobank Randmeren gezocht!

Mensen in overleg

Heb jij hart voor de lokale samenleving en een stevig lokaal netwerk? Kun jij ervoor zorgen dat onze maatschappelijke thema's worden vertaald naar de lokale gemeenschap? Heb je kennis van Food & Agri? En vind je het leuk om te verbinden en te zorgen voor een samenspel tussen commissarissen, ledenraad, leden en medewerkers van Rabobank Randmeren? Dan ben jij misschien het nieuwe lid van de Raad van Commissarissen dat wij zoeken!

Organisatie

Rabobank Randmeren zoekt samen met klanten en de samenleving voortdurend naar kansen om de economie en maatschappij te versterken en nieuwe verbindingen te maken. Als coöperatieve bank streeft Rabobank ernaar om de ambities van leden en klanten te verwezenlijken. Daarom is het belangrijk dat elk leefgebied een deskundige toezichthouder en klankbord heeft in de vorm van een Raad van Commissarissen (RvC).

De RvC van Randmeren bestaat uit leden uit onze omgeving, die gevraagd en ongevraagd advies geven aan onze directie, toezicht houden op de commerciële en maatschappelijke prestaties van de bank en de ledeninvloed waarborgen.

Rabobank Randmeren maakt deel uit van de kring Midden-Nederland, samen met de lokale leefgebieden Amersfoort Eemland, Gelderse Vallei, Gooi- en Vechtstreek, Rijn en Heuvelrug, Rijn en Veenstromen, Utrecht en omstreken en Utrechtse Waarden en omstreken. De bank bestaat uit medewerkers die denken in kansen, ambitieus zijn en werken in een resultaatgerichte cultuur. Wij houden van creatieve, ondernemende mensen met een echte teamspirit die elkaar feedback geven om beter te worden. Wij geven elkaar de ruimte en inspireren elkaar om - ook samen met klanten en leden - nieuwe ideeën (door) te ontwikkelen.

Profiel

Wij zijn op zoek naar een sociale en ondernemende commissaris met kennis van Food & Agri en met een onafhankelijke en positief-kritische grondhouding om de functie van commissaris met de rol van voorzitter van de ledenraad te vervullen. Als betrokken en actieve leden van de RvC zorgen wij dat Rabobank Randmeren bijdraagt aan het versterken van de samenleving en het welzijn van individuen met inachtneming van actuele vraagstukken en thema’s (zoals verduurzaming, de woningmarkt, de energiecrisis en de stikstofcrisis). Voor de directie ben je een klankbord en vanzelfsprekend vervul je de ambassadeursrol met veel plezier.

Onze nieuwe commissaris is maatschappelijk betrokken en een energieke teamplayer, die de coöperatie een warm hart toedraagt. Als persoon ben je een doener, verbindend, sensitief en heb je affiniteit met de maatschappelijke thema’s Financieel Gezond Leven, Duurzaam Wonen, Duurzaam Ondernemen, Banking4Food en Energietransitie, waar wij ons voor inzetten.

Wil jij een rol spelen in Randmeren bij het verbinden van de leden, de samenleving met de lokale banken en met het collectief van Rabobank? We gaan graag met jou in gesprek!

Meer informatie en solliciteren

Heb je interesse in deze vacature? Lees dan hier de volledige profielschets.

Geïnteresseerden met een op dit moment actieve achtergrond in de Food & Agri sector worden met name uitgenodigd om te solliciteren.

Heb je interesse in deze functie? Stuur je motivatiebrief met CV uiterlijk 21 mei 2024 per e-mail naar directie.kring.mn@rabobank.nl.

De eerste ronde is een kennismakingsronde en vindt plaats in week 23 (3 t/m 7 juni).