Gezocht: Koplopers in Duurzaamheid

6 mei 2024 15:35

Heeft jouw club een grote ambitie op het gebied van duurzaamheid? Om jullie energierekening te verlagen, bij te dragen aan een groenere omgeving of om jullie footprint te verkleinen? Dan is dit een unieke kans om samen met ons aan de slag te gaan. Want we bieden enkele clubs die de ambitie én potentie hebben om 'Koploper in Duurzaamheid' te worden, maximaal € 20.000 verduurzamingsbudget én deskundige begeleiding.

Koploper in Duurzaamheid

Samenwerken loont!

Als coöperatieve Rabobank werken we graag samen met clubs aan een duurzame toekomst. Daarom zijn we op zoek naar de zogenaamde ‘Koplopers in Duurzaamheid’. Dit zijn cultuur- en sportclubs met een flinke ambitie om te verduurzamen, met de nodige lef en een bestuur dat deze ambitie waar kan maken. Een duurzaamheidsexpert van CFP Green Buildings gaat deze ‘Koplopers’ begeleiden én zij ontvangen een financiële bijdrage van maximaal € 20.000 om hun duurzaamheidsambitie te realiseren. Deze clubs worden bovendien een inspiratiebron voor andere clubs in Midden-Nederland.

Kan jouw club een Koploper in Duurzaamheid worden?

Kijk HIER voor de voorwaarden waaraan je club moet voldoen.

Hoe werkt het?

  Als je club aan de voorwaarden voldoet, dien dan uiterlijk 12 juni je hulpvraag in via onderstaande aanmeldlink. Na beoordeling van je hulpvraag hoor je uiterlijk 10 juli of jouw club is geselecteerd. Met de geselecteerde clubs wordt een intakegesprek gepland om dieper in te gaan op de hulpvraag. Een duurzaamheidsexpert maakt een scan van de situatie en brengt advies uit, waarbij vijf stappen worden doorlopen:
  1. Duurzaamheidsscan
  2. Plan van aanpak maken
  3. Offertes uitvragen
  4. Financiën bespreken
  5. Uitvoering van het plan

Daarna wordt een evaluatie gepland om een eventueel vervolg te bespreken.

Wordt jouw club Koploper in Duurzaamheid?

Voldoet jouw club aan de voorwaarden? Meld je dan uiterlijk 12 juni aan via de oranje button. Kies bij 'Voor welke thema's vraag je ondersteuning?' voor 'andere, namelijk', vul in: 'Koplopers in Duurzaamheid'. Je kunt bij je aanvraag een bestand als bijlage toevoegen om de duurzaamheidsambitie van jouw club te beschrijven.

AANMELDEN

Heb je vragen? Stuur een e-mail naar communicatie.mn@rabobank.nl.