Vacature RvC Rabobank Haarlem-IJmond

9 juli 2024 15:49

Zoek je een rol als commissaris bij een toonaangevende organisatie met een sterk maatschappelijke focus? Dan heeft Rabobank Haarlem-IJmond een interessante vacature voor jou!

Rabobank

Als coöperatieve bank streeft Rabobank ernaar om de ambities van leden en klanten te verwezenlijken. Daarvoor is het belangrijk dat elke lokale bank een deskundig klankbord heeft in de vorm van een raad van commissarissen (RvC). De RvC bestaat uit leden uit de eigen leefomgeving die gevraagd en ongevraagd advies geven aan onze directie, coöperatief toezicht houden en de ledeninvloed waarborgen.

Profiel

Samen met de andere leden van de RvC volg en bespreek je de maatschappelijke performance en klantbediening van Rabobank Haarlem-IJmond met de lokale bankdirectie. Als ambassadeur speel je daarnaast een rol in het verbinden van de leden, de samenleving met de lokale bank en het collectief van Rabobank.

Wij zoeken een betrokken nieuwe commissaris met een onafhankelijke en positief-kritische grondhouding. Als betrokken en actief lid van de RvC zorg je dat Rabobank Haarlem-IJmond bijdraagt aan het versterken van de samenleving. Je bent als commissaris maatschappelijk betrokken en een energieke teamplayer die de coöperatie een warm hart toedraagt. Je bent gewend om te anticiperen op een sterk veranderende samenleving en organisatie, en kijkt hier met een verfrissende blik naar. Als persoon ben je verbindend, sensitief en heb je affiniteit met een of meerdere maatschappelijke thema’s waar we ons voor inzetten: Financieel Gezond Leven, Duurzaam Wonen, Duurzaam Ondernemen, Banking4Food en de Energietransitie. Je hebt ervaring met coaching en/of advisering op directieniveau, bij voorkeur in combinatie met de werkgeversrol.

Organisatie

Rabobank Haarlem-IJmond maakt samen met de lokale banken Almere, Amstel en Vecht, Amsterdam, Regio Schiphol en Zaanstreek onderdeel uit van de Rabobank-kring Metropoolregio Amsterdam en -regio Noord-West.

Rabobank Haarlem-IJmond heeft een actieve ledenraad die zich met veel energie inzet voor de realisatie van maatschappelijke doelen en het belang van klanten. Namens de ledenraad van Rabobank Haarlem-IJmond is de RvC vertegenwoordigd in de Algemene Ledenraad van de Rabobank Groep, het hoogste orgaan van de Rabobank-organisatie.


Meer informatie

Bekijk de volledige profielschets hier.

Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Bas Moreu (lid RvC Rabobank Haarlem-IJmond) via 06-34242223.

Je kunt tot en met zondag 18 augustus je interesse kenbaar maken via Rabobank Jobs.