Hart voor de Achterhoek daverend succes!

Hart voor de Achterhoek is de nieuwe vorm van het sponsor- en donatiebeleid van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek. Daarbij bepalen de leden van de bank welke vereniging of stichting een bijdrage ontvangen; de ultieme vorm van ledeninvloed. In totaal was er een bedrag van € 400.000,- beschikbaar voor de 686 deelnemende verenigingen en stichtingen.

Leden steunen het verenigingsleven massaal

Van 9 tot en met 26 mei 2017 konden leden van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek hun stem uitbrengen op de vereniging of stichting die zij een warm hart toe dragen. Elk lid kon daarbij 5 stemmen uitbrengen. Na sluiting van de stemperiode werd het totaalbedrag van € 400.000,- gedeeld door het totaal aantal uitgebrachte stemmen. Voor de clubs betekende dit: actie voeren! Want hoe meer stemmen ze binnen halen, hoe groter het bedrag is dat ze ontvangen. Bijna 15.600 leden van de bank gaven gehoor aan deze oproep: zij brachten in totaal 77.970 stemmen uit. Dit maakte dat elke uitgebrachte stem ruim € 5,- waard is. 

‘We hadden van tevoren niet kunnen bedenken dat Hart voor de Achterhoek zo’n succes zou worden’, aldus directievoorzitter Jan ten Hove. ‘Uit het aantal aanmeldingen voor de informatieavonden voor verenigingen en stichtingen in februari en maart, bleek al snel dat er een grote belangstelling was. Fantastisch om te zien dat deze voor ons nieuwe actie zo goed ontvangen werd in de regio, en dat zoveel leden hun stem hebben uitgebracht op hun favoriete club!’. 

Uitreiking cheques

Tijdens de finale avonden op 6 en 8 juni jl. is de uitslag van Hart voor de Achterhoek bekend gemaakt en zijn de cheques uitgereikt aan de deelnemende verenigingen en stichtingen. De finale avonden vonden plaats in theater De Storm in Winterswijk en theater De Hanzehof in Zutphen. Zwembad in den Dennen uit Vorden is met 744 stemmen de grote winnaar, gevolgd door de Vlearmoesbus uit Neede met 538 stemmen en Atletiekvereniging AVA’70 uit Aalten met 532 stemmen. Het aanwezige publiek bepaalde welke vereniging of stichting de leukste campagne had bedacht voor het werven van stemmen. Prikkelz uit Groenlo en de Needse Gymnastiekvereniging gingen er met de originaliteitsprijs vandoor en wonnen € 250,- bovenop het bedrag dat zij via Hart voor de Achterhoek hebben verkregen. Via onderstaande button is een overzicht te vinden van alle deelnemende verenigingen en stichtingen en het bedrag dat zij ontvangen. 

Uitslag 2017

Aandeel in elkaar

Verenigingen en stichtingen zijn een belangrijke basis voor leefbaarheid en vitaliteit in de Achterhoek. Om die reden investeert Rabobank Noord- en Oost Achterhoek al jarenlang in het lokale verenigingsleven. Met Hart voor de Achterhoek hebben leden van de bank hun aandeel in de bijdrage die deelnemende verenigingen en stichtingen ontvangen. Ook in 2018 organiseert Rabobank Noord- en Oost Achterhoek de actie Hart voor de Achterhoek. Verenigingen en stichtingen die voor deelname in aanmerking komen, ontvangen begin volgend jaar een uitnodiging. Meer informatie over Hart voor de Achterhoek is te vinden via onderstaande button.

Hart voor de Achterhoek

Contact

24 uur per dag bereikbaar via telefoon en chat.


Particulieren


Bedrijven