Informatieavond over verduurzaming van uw woning

Rabobank, lokale ondernemers en GreenHome slaan handen ineen

LochemEnergie organiseert in samenwerking met Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek en de gemeente Lochem informatieavonden over duurzaamheid. Hierbij nodigen wij u van harte uit op 4 oktober in Lochem.

Op weg naar gasloze huizen?

‘Huizen zonder gasaansluiting, kan dat?’ ‘Moet dat?’ ‘Goed voor het milieu en de mensen in Groningen, maar wat gaat dat wel niet kosten?’ ‘Word ik straks verplicht?’ ‘Zijn er alternatieven?’ De gasaansluitingen in onze huizen waren lange tijd een goedkope, geruststellende vanzelfsprekendheid, maar dat is nu compleet veranderd. Hoog tijd voor meer informatie over dit belangrijke onderwerp denken wij, zodat u na kunt gaan denken over wat een ‘huis zonder gas’ voor uw situatie zou kunnen betekenen. Dat klinkt misschien wat zwaar, maar aanpassingen hoeven niet direct heel ingrijpend te zijn. Besparen op gas door goed na te denken bij het gebruik van je thermostaatknoppen, is bijvoorbeeld gratis. Isoleren was u misschien toch al van plan vanwege sommige koude plekken in uw huis. Of uw cv-ketel is aan vervanging toe, en dan is het inderdaad een goed moment om na te denken over een warmtepomp of over alternatieven voor (aard)gas.  

Het programma

Het programma start om 19.30 uur met een vijftal korte presentaties:
1. Wethouder gemeente Lochem schetst de opgave die burgers, bedrijven en gemeente hebben als het om (aard)gas in woonhuizen gaat.

2. LochemEnergie spreekt over de belangrijke rol van energiecoaches en de mogelijkheid van een woningabonnement. Energiecoaches van het Energieloket Lochem zijn de frontoffice als het om energiebesparingen gaat in bestaande woningen. Ze komen aan huis en beschikken over een warmtecamera. Met een woningabonnement financier je de verduurzaming van je woning uit de energiebesparing die de verbouwing oplevert.

3. Greenhome heeft de ambitie om samen met huiseigenaren en vakspecialisten energie-neutraal wonen de standaard te maken in Nederland. Op hun website komen vraag en aanbod samen op gemeentelijk, regionaal en landelijk niveau.

4. Rabobank Noord - en Oost-Achterhoek informeert over de financieringsmogelijkheden voor de verduurzaming van woningen.

Om ongeveer 21.00 uur kunt u inzoomen op een van de onderwerpen aan zogenaamde ‘praattafels’. Daar kunt u met de spreker in gesprek maar ook met mede-bezoekers van deze avond voor verbreding en verdieping van uw onderwerp.

Locatie

4 oktober 

Gemeentehuis Lochem
Hanzeweg 8, 7241 CR Lochem

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een mail met uw naam, adres, woonplaats en welke avond u wilt bezoeken, te mailen naar communicatie.noa@rabobank.nl.

Zutphen, 7-9-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn