Rabobank sluit kantoor Vorden per 31 december a.s.

Man aan de telefoon

Als gevolg van het sterk dalende aantal klantbezoeken sluit Rabobank Noord- en  Oost-Achterhoek aan het eind van dit jaar het kantoor aan de Zutphenseweg in Vorden. Belangrijke automaten blijven wel. Daarmee blijft de basisdienstverlening van de Rabobank in Vorden gewaarborgd.

Volgens directievoorzitter Hans van de Guchte lagen de veiligheid en de continuïteit van de dienstverlening aan de beslissing ten grondslag. “We erkennen dat ons pand naast de bankfunctie ook een sociale functie heeft. Een klein aantal mensen loopt af en toe bij ons naar binnen. Het probleem is echter dat er omwille van de veiligheid altijd minstens drie mensen op kantoor aanwezig moeten zijn. Op een gegeven moment moesten we onszelf met het dalende aantal klantbezoeken de vraag stellen: weegt dat wel tegen elkaar op? De conclusie was nee.”

Meeste automaten blijven

Ondanks de sluiting van het kantoor blijft de Rabobank in Vorden de dagelijkse behoeften van klanten invullen. “De sealbagautomaat blijft, de stortautomaat blijft en de geldautomaat blijft”, vertelt adviseur Erik Bloemendaal. “Daarnaast kunnen wij als bank op heel veel andere manieren dichtbij blijven. Zo gaan we onze reeds bestaande thuisservice veel breder inzetten. Als het nodig of wenselijk is, komen wij gewoon naar de klanten toe.”

Kantoor Lochem hele dag open

Van de Guchte stelt dat de Rabobank er is op het moment dat er behoefte is. “Via internet zijn we al 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Met onze thuisservice kunnen we inderdaad heel specifiek inspelen op individuele wensen van particulieren en ondernemers. Daarbij is ons kantoor in Lochem vanaf 1 januari 2020 hele dagen open. Daar zit ook ons marktteam en daarmee brengen we de bank met al onze specialismen nog dichter bij de mensen. De klanten  in Vorden bepalen voortaan zelf hoe ze bediend willen worden.”

Verbouwing in december

In het pand van de bank vestigt zich binnenkort een supermarkt. Daardoor zal er de komende tijd worden verbouwd. “Als gevolg hiervan liggen onze automaten er in de week van 7 t/m 14 december a.s. heel even uit. Maar ruim voor Kerst zijn de geldautomaat, stortautomaat en sealbagautomaat in Vorden weer in bedrijf”, verwacht Bloemendaal. “We blijven hoe dan ook dichtbij en betrokken.”

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen:

Veelgestelde vragen (PDF)

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via (0544) 47 47 47.

26-11-2019

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn