Vacature ledenraad

Vacature ledenraad

De ledenraad, iets voor u?!

Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek is een coöperatie. Daardoor hebben we geen aandeelhouders maar leden. De ledenraad is een afvaardiging van die leden en behartigt het belang van klanten en leden. Jaarlijks  treden een aantal ledenraadsleden af om plaats te maken voor nieuwe leden. Dit jaar zijn er 10 vacatures.

Buiten binnen brengen

De ledenraad is een belangrijke schakel tussen de leden en de bank. Ledenraadsleden brengen, vanuit hun positie in de markt en de regio, de buitenwereld over de volle breedte binnen om de bank op koers te houden. De ledenraad is een belangrijk klankbord voor de financiële dienstverlening aan klanten en de bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving. Daarbij vervult de ledenraad drie rollen. Ten eerste signaleert de ledenraad ontwikkelingen in de markt en samenleving. Ten tweede is de ledenraad sparringpartner voor de directie en de raad van commissarissen en ten derde heeft de ledenraad enkele formele , toetsende rollen binnen de bank (o.a. benoemen commissarissen).

Het is daarom belangrijk dat de ledenraad breed en divers samengesteld is en dat de verschillende kernen en sectoren uit onze regio vertegenwoordigd zijn (gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Brummen, Lochem, Oost-Gelre, Winterswijk en Zutphen.

Vacature ledenraad

Dit jaar zijn negen ledenraadsleden aftredend. Vier leden stellen zich herkiesbaar, één lid heeft de maximale zittingstermijn bereikt en één lid is vervroegd afgetreden. Daarnaast zijn er nog vier openstaande vacatures vanaf 2017. Daardoor heeft de ledenraad dit jaar tien vacatures.

Vacature ledenraad

Interesseformulier ledenraad

Profielschets ledenraad

Addendum profiel ledenraad

20-6-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn