De grote meerwaarde van een cyberverzekering

Gerlof Kort en Atze Hoogma

‘Wij hadden alles omtrent de nieuwe privacywet al ruim op tijd op orde’, zegt Atze Hoogma, manager Bedrijfsvoering binnen SKSG, de grootste kinderopvangorganisatie in en rond de stad Groningen. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) stelt strengere eisen aan het verzamelen en beveiligen van privacygevoelige informatie. Desondanks ligt cybercriminaliteit altijd op de loer. Denk aan een malwarevirus dat de computers gijzelt of aan hackers die inbreken op systemen en netwerken. Met bedrijfsstagnatie, informatiediefstal en imagoschade als meest impactvolle risico’s. 

Goed contact met Rabo

Om schade binnen SKSG te voorkomen en risico’s beheersbaar te houden zit Hoogma minstens eens per half jaar om tafel met Gerlof Kort, Risicospecialist van Rabobank Verzekeren Groningen (RVG). Samen nemen ze de actuele stand van zaken door en wordt er gekeken naar de genomen en eventueel nog te nemen preventieve maatregelen. Voorkomen is immers beter dan genezen. Hoogma weet echter ook dat de kans op cybercriminaliteit nooit kan worden uitgesloten. Vandaar dat SKSG enige tijd geleden een cyberverzekering heeft afsloten.

Voordelen cyberverzekering

‘Aan de ene kant dekken wij hiermee onder meer het aansprakelijkheidsrisico en de herstelkosten aan de systemen af’, vertelt Hoogma. ‘Maar ook krijgt SKSG in het geval van een cyberincident meteen de beschikking over een multidisciplinair team van specialisten. Van een onderzoek door een forensisch IT specialist tot juridische ondersteuning en van specialisten op het gebied van de AVG tot communicatiedeskundigen voor het helder en kundig verwoorden van gevoelige zaken in de media. Een verzekering dus met een grote meerwaarde.’

19-6-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn