Stichting zet Groningen in zijn kracht

foto van een volle zaal in De Klinker te Winschoten

Een enorme opkomst! Meer dan 100 nieuwsgierigen kwamen op 14 november jl. bijeen in De Klinker te Winschoten om de eerste resultaten van Perspectief Groningen 2025 te beluisteren. Het afgelopen jaar zijn allerlei initiatieven gestart om de regionale economie en samenleving duurzaam te versterken. Rijdt er straks een touringcar met VR-belevenis door Groningen, keert de textielindustrie terug, komen er reusachtige beelden langs de A7?

Stichting zet Groningen in zijn kracht

Perspectief Groningen 2025 is een stichting met grote ambities. Samen met haar Transitiepaden, werkgroepen, leden en partners wil zij een positieve beweging in Groningen op gang brengen. Want met de juiste keuzes en vereende krachten ontstaat een vitale provincie waar alle unieke kenmerken, capaciteiten en de kracht van Groningen maximaal loskomen.

Podium

De vier Transitiepaden kregen in De Klinker een letterlijk podium. Zij vertelden over hun projecten die mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt aan werk helpen, het toerisme stimuleren, de gezondheid van Groningers bevorderen, enzovoort. Initiatieven vanuit de samenleving worden met kennis en kunde naar een kansrijk niveau getild. Sinds kort bezit de stichting ook een eigen Tv-platform, PerspectiefGroningen.TV, waarop initiatieven zich kunnen presenteren.

Lees meer over de vier Transitiepaden

Initiatief Rabobank

Sinds 1 januari 2017 is Riek Siertsema directeur en aanjager van Perspectief Groningen 2025. Het aantal stakeholders overstijgt inmiddels de 400 personen. De Rabobanken in Groningen - initiators van dit krachtige initiatief – hebben een stap teruggezet en zijn nu een van de partners. Perspectief Groningen 2025 staat nu op eigen benen.

Steentje bijdragen

Draagt u Groningen een warm hart toe? Er is vast en zeker een Transitiepad waaraan ook u een steen(tje) kunt bijdragen. Misschien kunt u helpen met uw netwerk, de weg wijzen naar financiële steun of meedenken in de realisatie van dromen? De kracht van Groningen zit in onszelf! Door actief samen te werken, zowel binnen als buiten de Transitiepaden, gaan we het verschil maken. Ga naar de website en ontdek wat u kunt doen!

Ga naar de website van Stichting Perspectief Groningen 2025

Volg de Kracht van Groningen ook op Social Media:

Facebook

Twitter

Delfzijl, 6-12-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn