Rabobank Noord-Limburg

Rabobanken samen verder als Rabobank Noord-Limburg

Vanaf 1 juli 2020 gaan Rabobank Venlo e.o. en Rabobank Horst Venray samen verder als Rabobank Noord-Limburg. De ledenraden van beide banken gaven hier op 25 mei groen licht voor. De banken hebben diverse raakvlakken en potentieel om verder te groeien. Door deze samenvoeging staat er een sterke bank die klaar is voor de toekomst. Op deze manier kan de bank de kwaliteit van haar lokale dienstverlening verhogen, de bank toekomstbestendig en financieel krachtig houden. Bovendien kan ze nog meer coöperatieve betekenis hebben als één bank voor de regio Noord-Limburg.

Herkenbare gezichten

Het nieuwe directieteam van Rabobank Noord-Limburg bestaat uit directievoorzitter Addy Lutgenau en directeur Bedrijven Edwin de Bruijn. Samen bepalen zij de koers en garanderen zij de invloed en zeggenschap van de leden. De directie zorgt ervoor dat de nieuwe bank blijft bankieren met een coöperatieve en klantgerichte inslag.

Rabobank Noord-Limburg

De samenvoeging leidt ook tot een nieuwe samenstelling van de Raad van Commissarissen. De voorzitter is Anja Linskens. De overige leden zijn Maud Bouwman, Eric Hubers, Marivonne van Kralingen, Paul van de Kruijs, Mike Noldus en Antoine Wintels. De Raad van Commissarissen adviseert de directie en ziet erop toe dat de doelstellingen van de bank bereikt worden.

De huidige ledenraadsleden zijn per 1 juli 2020 benoemd als ledenraadslid van de nieuwe bank. Deze leden vormen de vertegenwoordiging van het gebied van de nieuw bank; ze zijn de oren en ogen in het werkgebied en ambassadeurs van de bank. Ze bevragen de directie en denken mee over de klantgerichtheid en dienstverlening van de bank. In de netwerken en maatschappelijke projecten hebben zij een belangrijke rol.

Klaar voor de toekomst!

Addy Lutgenau, directievoorzitter Rabobank Noord-Limburg, kijkt uit naar de toekomst: ‘De samenvoeging is een intensief traject geweest waarbij we continu in gesprek zijn geweest met onze medewerkers, Raad van Commissarissen, ledenraadsleden en leden van beide banken. Ik ben blij dat onze ledenraden – met input van de leden van beide banken – voor deze samenvoeging hebben gestemd. De samenvoeging zorgt ervoor dat wij als banken onze krachten kunnen bundelen. Onze ambitie is dat Noord-Limburg de gezondste regio van Nederland wordt waar mensen graag wonen, werken en ondernemen. Als Rabobank staan wij midden in de samenleving en investeren en innoveren samen met onze omgeving. Samen sterker worden door relevant te blijven voor onze klanten, financieel gezond en investeren in de maatschappij waarin we werken en wonen. Samen sterker worden in goede, maar zeker ook in slechte tijden. Samen het verschil maken, samen sterk voor een vitaal Noord-Limburg’.

28-5-2020

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn