Onze klanten en hun woonsituaties, lees de verhalen

Hans het Lam

Hans het Lam is al meer dan tien jaar actief in de makelaardij. Samen met zijn vrouw Jeanine runt hij makelaarskantoor De Passende Woning Makelaardij in Oldebroek. “Tot voor kort zaten we met De Passende Woning Makelaardij in een huurpand. De lage rentestand was voor ons aanleiding om te kijken of we een pand konden kopen om zowel in te wonen als in te werken. Bij andere financiers kregen we nul op het rekest, maar bij Rabobank Noord Veluwe was de financiering binnen een dag geregeld. Geweldig!”

Wonen en werken onder één dak. Met dank aan de Rabobank.

“Ik weet het nog als de dag van gisteren. Op woensdagochtend had ik een gesprek met Gerwin van Olst, financieel adviseur bij Rabobank Noord Veluwe. De dag erna, op donderdagavond, was de hypotheek geregeld. Dat lukte doordat Jeanine en ik zelf veel voorwerk hadden gedaan. Maar ook omdat Gerwin duidelijk veel kennis en ervaring heeft met hypothecaire financieringen voor ondernemers, zich hield aan de afspraken en creatief met ons meedacht.”

Vanuit zijn beroep als Register Makelaar Taxateur heeft Hans veel contact met financiers. “We hebben ons breed georiënteerd toen we zelf een financiering nodig hadden. Het bedrag dat we eerder aan huur betaalden, zouden we nu aan de hypotheek kwijt zijn. Onze maandlasten zouden zelfs naar beneden gaan en ook op langere termijn is de hypotheek goed betaalbaar. De financiers die we benaderden, zagen desondanks geen mogelijkheid om een passende financiering te verstrekken. Tot we bij de Rabobank kwamen. Daar snapten ze wat er aan de hand was en dachten ze goed mee.”

Hans en Jeanine zijn in hun vrije tijd in totaal zo’n zes maanden aan het breken, bouwen en afwerken. Ze hebben een nieuw kantoor gerealiseerd en de hele woning gerenoveerd. Daarbij is alles optimaal geïsoleerd en klaar voor de toekomst. Het paar weet van aanpakken en schuwt niet om zelf de handen uit de mouwen te steken. “Zo zijn Oldebroekers, wij doen veel zelf”, aldus Hans.

Jessica en Gerrit Bouw

Jessica en Gerrit bankieren al jaren bij Rabobank Noord Veluwe. Het stel laat een nieuw huis bouwen. Dat wordt niet zo maar een huis, maar een waarbij ze maximaal invloed uit kunnen oefenen op hoe het er van binnen en buiten uit gaat zien. Ze zijn namelijk een van de 28 paren die via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) een huis laten bouwen in de nieuwe wijk Molenbeek in Nunspeet.

“Ons nieuwe huis wordt echt óns huis”

“Vrienden attendeerden ons vorig jaar op Molenbeek en de mogelijkheden die er zijn om via CPO een huis te laten bouwen zoals wij dat willen. Bij normale nieuwbouwwoningen moet je je toch veelal schikken in de keuzes die de projectontwikkelaar gemaakt heeft. Bij CPO kun je overal invloed op uitoefenen. Denk aan het kiezen van de architect, de bouwer, de leverancier van de keuken, noem maar op. We hebben invloed op iedere muur die er in ons huis komt te staan. Ons nieuwe huis wordt dus echt óns huis!”

“Elke maand komen we met de andere CPO’ers bij elkaar om de voortgang te bespreken, wensen kenbaar te maken en ervaringen uit te wisselen. Het samen optrekken levert niet alleen een kostenvoordeel op, maar zorgt er ook voor dat we onze toekomstige buurtbewoners al in een vroeg stadium leren kennen. Gerald van de Put, onze hypotheekadviseur bij Rabobank Noord Veluwe is ook een van de CPO-deelnemers. Hij kent onze persoonlijke situatie en weet als geen ander waar we mee te maken hebben. Gerald heeft ons snel en deskundig geholpen. Hij is niet alleen onze adviseur, maar ook een van onze toekomstige buren. Dat geeft ons contact met Rabobank Noord Veluwe een extra dimensie.”

Eline en Lennart de Ridder

Eline en Lennart woonden tot voor kort in een huurhuis in Doornspijk. Ze waren al een tijdje op zoek naar een koopwoning in Nunspeet. Eerder dit jaar zagen ze een leuk huis, maar kregen ze de financiering met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) niet rond op basis van de jaarcijfers van 2014 en 2015 en een prognose voor 2016. Op dat moment een grote teleurstelling, maar achteraf zijn ze er blij om.

''Een heerlijk huis op een droomplek. Met dank aan de Rabobank.''

“Niet lang daarna zagen we dit huis: lekker ruim, een grote tuin, een fijne buurt én de school van de kinderen op twee minuten loopafstand. Kortom, een heerlijk huis op een droomplek. Aankloppen bij de hypotheekverstrekker die eerder onze aanvraag afwees, wilden we niet. We besloten contact op te nemen met de Rabobank. Verrassend vlug konden we op gesprek komen. Vanaf dat eerste telefoontje ging het allemaal heel snel.”

“Het voelde zó fijn toen we via Eipie Dijkstra, onze hypotheekadviseur bij Rabobank Noord Veluwe, op basis van de resultaten van 2,5 boekjaren en een half jaar prognose binnen een week een hypotheek kregen! Niet met NHG, maar met eigen voorwaarden van de bank. Bij de vorige hypotheekverstrekker moesten we negen weken wachten voor we uiteindelijk toch nul op het rekest kregen en we de koopovereenkomst alsnog moesten ontbinden. Juist daardoor was de opluchting en verrassing deze keer extra groot. We zijn Rabobank Noord Veluwe erg dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt dat we met ons gezin in dit mooie huis op deze droomplek kunnen wonen.

Onlangs besloot Lennart om ook de bankzaken voor zijn eigen webdesign bureau bij de Rabobank onder te brengen. "Bij Rabobank Noord Veluwe werd ik ook hiervoor binnen een week geholpen. Wederom een zeer prettige ervaring."

Wist u dat u voor vragen over een hypotheek zonder afspraak binnen kunt lopen bij Rabobank Noord Veluwe?

Loop binnen met uw woonvragen

Inloopspreekuur voor startende ondernemers

Contact

24 uur per dag bereikbaar via telefoon en chat.


Particulieren


Bedrijven