Update Beschikbaarheid sealbagautomaten

Geldautomaat

Onlangs hebben we enkele veiligheidsmaatregelen genomen na een reeks plofkraken op onze sealbagautomaten. Criminelen hebben bij deze plofkraken dusdanig veel explosieven gebruikt dat deze forse schade in de omgeving hebben veroorzaakt. Een plofkraak kan daarmee leiden tot een zeer gevaarlijke situatie voor de direct omwonenden van een sealbagautomaat.

Om die situatie te voorkomen, hebben we besloten de automaten met direct omwonenden te sluiten. U kunt hiervan geen gebruik meer maken. Daarnaast hebben we besloten om automaten dagelijks te laten legen. Om dit mogelijk te maken zijn automaten voortaan beschikbaar van maandag t/m zaterdag tussen 06.00 en 18.30 uur. Daarna zijn ze gesloten. Ook op zon-en feestdagen is de sealbagautomaat gesloten.

Welke automaten blijven open?

Besloten is, om de veiligheid te kunnen blijven waarborgen, dat daarom voorlopig de sealbagautomaat aan de Paterijstraat 3 in Elburg beschikbaar blijft en per 26 mei ook de sealbagautomaat aan de Dorpsstraat 60 in Vaassen.

Ook kunt u terecht bij de sealbagautomaten van Rabobank Apeldoorn eo, Eendrachtstraat 133 in Apeldoorn en Rabobank IJsseldelta, Willemskade 1 in Zwolle (gratis parkeren achter het pand, bereikbaar via de slagboom naast de bank).

Beperkte mogelijkheden

Deze maatregelen veroorzaken helaas in een groot aantal gevallen een langere reistijd en een beperking in de mogelijkheden om cash geld via sealbags af te storten. Dit vinden wij uiteraard vervelend voor wie het treft, maar toch hopen we op begrip voor onze keuze om hier de veiligheid van omwonenden voorrang te geven.

Wezep, 16-4-2020

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn