Rabobank Coöperatiefonds doneert 74.000 euro!

Concert Pamietamy Christelijke Muziekvereniging Excelsior Grijpskerk

Zestien initiatieven in de regio ontvangen in het tweede kwartaal van dit jaar een toezegging voor een bijdrage uit het Coöperatiefonds van Rabobank Noordenveld West Groningen. Een totaalbedrag van ruim 74.000 euro.

Een greep uit de mooie initiatieven

Dit keer kwamen er 18 verzoeken binnen en 16 aanvragers kregen positief bericht. Een greep uit de mooie initiatieven: een bankenproject in Zuidhorn, tentoonstelling Anna van Ewsum in museum Nienoord Leek, een bijdrage voor een bus voor het ouderenvervoer in Norg, een buitenpodium voor de natuurspeelplaats in Adorp, de inrichting van een jeugdsoos in Zoutkamp, het ontwikkelen van de website voor het Abel Tasmanmuseum in Lutjegast en een AED voor de Wilper Boys.

Twee projecten uitgelicht

Twee projecten om er uit te lichten zijn een boek over de Neanderthaler in Noord Nederland en de bus van Stichting Ouderenvervoer Norg.

De aanvraag voor de totstandkoming van een boek over de Neanderthaler in Noord Nederland komt van het Drents Landschap. Het vertelt het verhaal van Drenthe en belicht vele facetten van de Oude Steentijd langs de noordelijke rand van Europa. De nadruk ligt op Noord-Nederland en het Drents-Friese keileemplateau.

Een ander project is van de Stichting Ouderenvervoer Norg (SON). Zij vroegen een bijdrage voor een nieuwe bus, zodat zij de vervoersvoorziening voor ouderen en mindervaliden in stand kunnen houden. Dit initiatief bestaat naast de reguliere taxibedrijven. Het WMO voorziet slechts in een beperkt aantal kilometers en budget, in een aantal gevallen biedt SON dan uitkomst. Zij faciliteert regelmatig ‘uitjes’, de doelgroep is met name de ouderen met een krappe beurs.

Ook een aanvraag doen?

Via het Coöperatiefonds geeft Rabobank Noordenveld West Groningen een deel van de winst terug aan de gemeenschap. Vier keer per jaar komt de Coöperatiefondscommissie bijeen om de ingediende aanvragen te bespreken. In deze commissie zitten ledenraadsleden en medewerkers van de bank, samen bepalen zij welke projecten een toezegging krijgen. De verzoeken komen vanuit de hele regio Noordenveld en West Groningen. Vorig jaar werd in totaal bijna 250.000,- euro via het Coöperatiefonds bijgedragen in de regio. Op www.rabobank.nl/nwg staan de voorwaarden van het fonds, de vergaderdata en een aanvraagformulier.

Leek, 25-6-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn