Samen bereik je meer dan alleen

Sponsoring en Coöperatiefonds

Als lokale bank zijn we betrokken bij onze omgeving en versterken zo de regio. Het bruist van verenigingen en stichtingen die het maatschappelijke, sociale en culturele leven verbeteren. Het ondersteunen van lokale projecten is één van de manieren om onze lokale betrokkenheid bij de regio te tonen. Dit doen we onder andere via sponsoring met de Rabobank Clubkascampagne, het Coöperatiefonds en verenigingsondersteuning binnen Rabo Versterkt.

Rabobank Clubkas Campagne

Via de Rabobank Clubkas Campagne stemmen onze leden op verenigingen en stichtingen die zij een warm hart toedragen. Het aantal stemmen bepaalt onze sponsorbijdrage. Op deze manier laat de Rabobank het geld op een eerlijke, leuke en doeltreffende manier terugvloeien naar de samenleving met optimaal invloed van onze leden.

Informatie Rabobank Clubkas Campagne

Rabobank Clubkas Campagne van start!

Rabobank Noordenveld West Groningen start met de Rabobank Clubkas Campagne. Met deze campagne komt het regulier aanvragen van sponsoring en donatie te vervallen. Nu hebben leden invloed op de bijdrage die in de vorm van sponsoring wordt gegeven. 

Hoe werkt de Rabobank Clubkas Campagne

Rabobank stelt een deel van de winst, het coöperatief dividend, beschikbaar als extra ondersteuning aan het lokale verenigingsleven. Tijdens de Rabobank Clubkas Campagne kunnen leden van Rabobank Noordenveld West Groningen hun stem uitbrengen op de vereniging(en) of stichting(en) die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting uitgebracht worden, des te meer geld deze vereniging of stichting ontvangt. Dit jaar hebben we € 70.000 te verdelen. De inschrijving voor de verenigingen en stichtingen is tussen maandag 13 november tot en met woensdag 31 januari 2018. 

Doe mee!

U kunt niet meer deelnemen. De inschrijving is gesloten.

Leden mogen stemmen

Leden van Rabobank Noordenveld West Groningen mogen van 8 februari tot en met 22 februari hun stem uitbrengen op hun favoriete club(s).

Stemcode

Begin februari ontvangen onze leden per post een stemkaart met een unieke stemcode. Onze stemmodule staat tussen 8 en 22 februari live op onze website (5 stemmen per lid, met maximaal 2 op dezelfde club). 

U kunt hier stemmen

Let wel!

Als klant bent u niet automatisch ook lid. U kunt controleren of u al lid bent via Rabobank Internetbankieren. Bij ‘uw gegevens’ staat dan de laatste tabel van ‘persoonlijke gegevens’ of u lid bent van de Rabobank of niet. Wilt u in 2018 meestemmen? Vraag dan uw lidmaatschap aan vóór 10 januari 2018.

Lid worden?

Coöperatiefonds

Rabobank Noordenveld West Groningen geeft een deel van de winst terug aan de samenleving en doneert dit vanuit het Coöperatiefonds. Het Coöperatiefonds ondersteunt projecten die onze regio versterken op de volgende gebieden: economie, innovatie, maatschappij en cultuur.

Informatie Coöperatiefonds

De coöperatiefondscommissie beoordeelt elk kwartaal alle aanvragen voor het Coöperatiefonds. Deze commissie bestaat uit leden en medewerkers van onze bank. U kunt een aanvraag indienen tot uiterlijk twee weken voor de volgende vergadering.

Data aanvragen en vergaderingen Coöperatiefondscommissie in 2018

Uiterlijke aanleverdatum Vergaderdatum
5 maart 26 maart
7 mei 28 mei
13 augustus 3 september
29 oktober 19 november

Voorwaarden

Wij nemen alleen volledig ingevulde aanvraagformulieren in behandeling. Voeg hierbij ook een plan van aanpak en een sluitende begroting toe. De donatie is minimaal € 1.000 en maximaal € 10.000. Voor aanvragen van € 5.000 of meer wordt ook een verantwoording van de kosten verwacht. Aanvragen voor het Coöperatiefonds moeten aan de volgende voorwaarden voldoen.

 • De activiteit is voor een breed publiek bereikbaar in de gemeente Grootegast, Leek, Noordenveld, De Marne, Marum, Winsum of Zuidhorn.
 • De activiteit wordt binnen een jaar na de aanvraag uitgevoerd.
 • De organisatie is klant van de Rabobank of wil dit worden.
 • Als tegenprestatie verwachten wij dat de naam van de Rabobank wordt vermeld.
 • Bij aanvragen voor AED's geldt een maximaal bedrag van € 1.000 per dorp of kern.
 • Een bijdrage is eenmalig.
 • Een organisatie ontvangt niet meer dan één keer per twee jaar een bijdrage.
 • De bijdrage beslaat maximaal 50% van de begroting.
 • De bijdrage vervalt als de activiteit niet doorgaat.

Wij doneren niet aan:

 • Personen.
 • Activiteiten met als doel winst maken.
 • Jaarlijks terugkerende activiteiten.
 • Aanvragen voor bouw, onderhoud of renovatie.
 • Aanschaf van zonnecollectoren.
 • Activiteiten die gevaarlijk zijn voor deelnemers of publiek, zoals vechtsport.
 • Activiteiten die slecht zijn voor het milieu.
 • Activiteiten met een politiek of religieus doel.
 • Vaste kosten die op de begroting staan, zoals salariskosten.
 • Prijzen voor loterijen en andere (kans)spelen.
 • Activiteiten die al gesponsord worden.

Rabo Versterkt

Binnen Rabo Versterkt ondersteunen we verenigingen met kennis en mankracht. Dit doen we aan de hand thema’s zoals bestuurlijk, financieel, duurzaam, gezond en maatschappelijk, samen met NOC*NSF en Huis voor de Sport Groningen. Hiermee bouwen we samen aan een welvarend en duurzaam verenigingsleven en maken zo de regio sterker. In 2018 starten we in onze regio verenigingsondersteuning met ongeveer 5 verenigingen.

Contact

24 uur per dag bereikbaar via telefoon en chat.


Particulieren


Bedrijven