Maatregelen na groot aantal plofkraken

Geldautomaat

De Rabobank heeft in het afgelopen jaar verschillende keren met plofkraken te maken gehad. Deze plofkraken brachten schade toe aan de geldautomaten en aan omliggende panden. Naar aanleiding daarvan nemen we maatregelen.

Impactvoller

Criminelen zitten niet stil. Hun werkwijzen om overvallen te plegen op geldautomaten worden steeds impactvoller. Zo liet een serie plofkraken de afgelopen maanden zien. Zowel de automaten als de panden waarin deze gevestigd waren liepen forse schade op. Het kost veel tijd en geld om dit te herstellen, maar belangrijker is de veiligheid van de omgeving bij dit soort voorvallen.

Veiligheid

Het gaat vooral om het veiligheidsgevoel. Onze geldautomaten zijn stuk voor stuk voorzien van een zware beveiligingsomranding. Maar met alle beelden die we nu in de media hebben gezien, zit de schrik bij in- en omwonenden wel in de benen. Dat vraagt om actie van ons.

Wijziging openingstijden geldautomaten 's-Gravenpolder en Zierikzee (Havenpark)

Vanaf nu wijzigen wij de openingstijden van de geldautomaat in 's-Gravenpolder en Zierikzee (Havenpark). Vanaf elf uur ’s avonds tot zeven uur ’s ochtends sluiten we de deuren die toegang geven tot deze automaten. In deze uren is het aantal pintransacties zeer gering, dus onze klanten ondervinden er zo min mogelijk hinder van. Voor de bewoners en omwonenden is het echter een groot verschil in veiligheidsgevoel.

Om reden van de veiligheid vragen wij uw begrip.

Goes, 3-8-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn