Vragen over uw hypotheek? Bezoek de inloopspreekuren

U bent jong, een starter en benieuwd wat uw mogelijkheden zijn? U wilt weten welke hypotheek bij u past? Of u woont al 20 jaar in dezelfde woning, wilt doorstromen en bent benieuwd of dit past binnen uw financiële situatie?

Loop eens binnen

We heten u van harte welkom op de Inloopspreekuren voor een vrijblijvende berekening. De Inloopspreekuren zijn laagdrempelig. U hoeft vooraf geen afspraak te maken en kunt gewoon binnenstappen.

Er komt een hoop kijken bij het kopen van een nieuw huis en het afsluiten van een (nieuwe) hypotheek. Zeker bij een (huizen)markt die constant in beweging is. Onze financieel adviseurs staan voor u klaar, zodat u zorgeloos kunt genieten van uw huis of kunt gaan bouwen aan een nieuw (t)huis. 

We ontmoeten u graag op een van de inloopspreekuren. Bekijk hieronder op welke data u terecht kunt.

We ontmoeten u graag.

Interview hypotheekadviseur Martin van den Berge

Uw vereniging of stichting voldoet in ieder geval aan de voorwaarden

Dag! Ik ben Martin van den Berge en ik werk als hypotheekadviseur bij Rabobank Oosterschelde. Een mooie baan waarin ik veel verschillende mensen tref. Onder andere tijdens de laagdrempelige Rabobank Oosterschelde inloopspreekuur, waarin ik mensen mag adviseren over hypotheken. Ik merk dat er veel vragen zijn en niet alleen bij starters. Dat snap ik best, de huizenmarkt is in beweging en hypotheken bewegen mee. Regelmatig worden de hypotheekregels aangepast. Als consument is het lastig om deze kennis op peil te houden, vaak heb je het maar eens in de zoveel jaren nodig. Tijdens de inloopspreekuren kom ik allerlei vragen tegen. Ik zal een aantal van deze vragen met jullie delen. Staat jouw vraag er niet tussen? Dan heb je een goede reden om naar het inloopspreekuur te komen van Rabobank Oosterschelde.

Hoeveel eigen geld heb ik nodig bij aankoop van een nieuwe woning?

Dit ligt aan de marktwaarde van de woning. U kunt maximaal de marktwaarde van de woning lenen, als dit ook passend is bij uw inkomen. De kosten koper betaalt u met eigen middelen. Dat is ongeveer 5% van de koopsom.

Is het nodig om eerst mijn oude woning te verkopen?

Belangrijk is om in te schatten hoe snel u de bestaande woning verkoopt. Als uw oude woning lang te koop staat heeft u dubbele lasten. Belangrijk is hoe lang u eventuele dubbele lasten kunt en wil betalen.

Kan ik verbouwingskosten financieren?

Verbouwingskosten kunt u mee financieren. Hoeveel u kunt lenen voor een verbouwing is afhankelijk van de waarde van uw woning en wat er op uw inkomen mogelijk is.

Rayon Goes

Elke donderdag is het inloopspreekuur op ons kantoor in Goes (Livingstoneweg 13) van 17.30 - 20.00 uur. 

  • 07-06-2018
  • 14-06-2018
  • 21-06-2018
  • 28-06-2018

Rayon Schouwen-Duiveland

Iedere eerste donderdag van de maand is het inloopspreekuur op ons kantoor in Zierikzee (Grachtweg 23b) van 17.30 - 20.00 uur. 

  • 07-06-2018

Rayon Tholen

Iedere derde donderdag van de maand is het inloopspreekuur op ons kantoor in Tholen (Hof van Tholen 4) van 17.30 - 20.00 uur. 

  • 21-06-2018

Contact

24 uur per dag bereikbaar via telefoon.


Particulieren


Bedrijven