Timo’s Kitchen: verrassende vier- of vijfgangenmenu’s op locatie

Eten

Lekker koken bij mensen thuis. Met die insteek begon kok Timo Smits zijn eigen cateringbedrijf. Onder de naam Timo’s Kitchen verzorgt hij diners en catering op locatie. En met succes. Sinds de start van zijn bedrijf heeft Timo al in vele keukens mogen koken. Zijn accountmanager van Rabobank ziet hoe deze starter ook in moeilijke tijden weerbaarheid toont. ‘Een mooi voorbeeld van zowel zakelijke als persoonlijke groei.’ Sinds hij zich in augustus 2019 inschreef bij de KVK heeft Timo het druk. ‘Ik wilde mijn bedrijf langzaam opbouwen’, vertelt Timo. ‘Het begon bij één keer in de week, maar dat werd al snel vaker en op een bepaald moment kreeg ik ook aanvragen om doordeweeks te koken bij mensen thuis. Het ging dus sneller dan ik dacht.’

Lekker bourgondisch

Met zijn bedrijf biedt Timo verrassende vier- of vijfgangendiners aan, die hij ter plekke bij de mensen thuis bereidt. Geen luxe diners, maar lekker bourgondisch koken, zoals Timo zelf zegt. ‘Ik neem mijn eigen snijplank, messen, potten en pannen mee. En natuurlijk mogen de ingrediënten niet ontbreken. Soms willen mensen hun creativiteit kwijt en dekken ze de tafel zelf, maar ook dat werk kan ik ze uit handen nemen.’ Het werkgebied van Timo ligt voornamelijk in de gemeente Asten-Heusden. Een plek waar het nieuws van de kok aan huis snel rond ging. ‘Als mensen lekker hebben gegeten, vertellen ze dat door. Die mond-op-mondreclame is fijn. Het is een teken van vertrouwen en dat zie ik terug in mijn aanvragen. Mensen vragen ineens of ik de catering voor hun barbecuefeest wil verzorgen.’

Corona

Hoe voortvarend de start van zijn ondernemerschap ook verliep, ook bij Timo heeft de coronacrisis veel impact gehad. ‘De aanvragen zijn flink teruggelopen. Ik had een aantal grote feesten en partijen op de agenda staan. Barbecuefeestjes voor zestig man. Zeker voor een startende ondernemer die veel moet investeren, is het zuur dat deze partijen niet door kunnen gaan. Daarnaast viel ik ook nog eens buiten alle regelingen die de overheid biedt. Maar ik ben altijd positief gebleven en kon ik nadenken over nieuwe initiatieven. Zo ben ik begonnen met het samenstellen van barbecuepakketjes die ik bij de mensen thuis bezorg. Sinds de versoepelingen van de maatregelen merk ik dat er weer langzaam aanvragen binnendruppelen.’

Zakelijk en persoonlijk groeien

Stefan den Dekker is accountmanager Bedrijven bij Rabobank Peelland Zuid en zag hoe Timo ook tijdens de coronacrisis zijn ondernemershart liet spreken. ‘Timo steekt veel energie en passie in het koken en daar genieten zijn klanten van. Doordat hij de stap heeft gemaakt om te ondernemen, kan hij nu op zijn manier koken en het eten presenteren. Natuurlijk was het de afgelopen maand een uitdaging om zijn activiteiten aan te laten sluiten op de regelgeving, maar Timo toont hoe weerbaar hij is. Een mooi voorbeeld van groei op niet alleen zakelijk, maar ook persoonlijk vlak.’

Aanmelden

Langzaam maar zeker komt bij Timo én zijn klanten het vertrouwen weer terug. Hij begint dan ook voorzichtig weer toekomstplannen te maken. ‘Ik ben begonnen als parttime ondernemer, ik ben hiernaast ook nog werkzaam als kok in een restaurant. Ik denk dat het een mooie manier is om, zeker in onzekere tijden, de stap naar het ondernemerschap te maken. Maar het mooiste is toch om volledig als zelfstandige aan de slag te gaan. Het lijkt me geweldig om me helemaal op het ondernemerschap te richten. Ook droom ik ervan om op grote evenementen willen staan. Lekker buiten koken en echt contact maken met je gasten en uitleg geven over je producten. Dat is wat ik het liefste doe.’ Accountmanager Stefan den Dekker vindt dat Timo een voorbeeld is voor andere starters. ‘Natuurlijk was het de afgelopen maand een uitdaging om zijn activiteiten aan te laten sluiten op de regelgeving, maar Timo toont hoe weerbaar hij is.’

Someren, 5-7-2020

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn