Perspectief Groningen 2025

Perspectief Groningen 2025: een visie met toekomstperspectief voor de provincie om de regionale samenleving en economie te versterken.

Na grondig onderzoek stelden de vier Groningse Rabobanken een inspirerend toekomstperspectief voor Groningen in het jaar 2025 op. Bij het onderzoek waren Arcadis, Aldus Willem, Bureon, RUG en Kadaster nauw betrokken. 

Het visiedocument geeft een beeld van de bestaande situatie en belangrijke toekomstige ontwikkelingen. Het beschrijft de manier waarop we de huidige kenmerken van Groningen kunnen verbinden met de toekomstige ontwikkelingen. Dit leidt tot nieuwe vooruitzichten die ontstaan voor Groningse bewoners en organisaties.

Kansen in onze regio

We sturen in 'Perspectief Groningen 2025' op vier richtingen om de kansen in Groningen aan te pakken:

  • vitaliteit van de bevolking
  • samenwerking in Groningen
  • werkgelegenheid
  • aantrekkingskracht van Groningen

De Rabobanken werken samen met de Groningse bewoners en organisaties aan projecten en activiteiten om die kansen te pakken. Het doel is een sterke, levenslustige regio zijn die haar unieke kenmerken, kwaliteiten en kracht maximaal benut.

Meer informatie

De Rabobank presenteerde 'Perspectief Groningen 2025' op 29 januari 2016 in het MartiniPlaza. Beelden hiervan kunt u zien via uitzending gemist. Ook is er een sfeerimpressie en een belevingsfilm gemaakt van dit unieke moment.

Bekijk de uitzending op YouTube.com

Sfeerimpressie van de presentatie op YouTube.com

Belevingsfilm 'Blik op Groningen 2025' op YouTube.com