PuurDichtbij: eten uit de streek

PuurDichtbij is een nieuw, online platform waar je met een paar muisklikken de lekkerste lokale producten van boeren en andere voedselmakers uit de regio bestelt. Je rekent online af, waarna PuurDichtbij de boodschappen bij de voordeur aflevert.

Initiatiefnemer Pieter Vink vertelt

"Zo'n 75% van wat we eten komt uit het buitenland, terwijl er om de hoek ontzettend veel goed voedsel wordt gemaakt. Met PuurDichtbij willen wij het makkelijker maken om lokaal te eten", vertelt Vink. “Lokaal eten is lekkerder omdat de producten kraakvers zijn en vol smaak zitten. Het is beter voor het milieu omdat je voedsel geen duizenden kilometers aflegt. En ook de boer wordt er blij van. Doordat er geen tussenschakels zijn, krijgt die een eerlijke prijs voor zijn werk. Bovendien weet je precies waar je eten vandaan komt en kun je als je wilt zelf zien hoe de boer omgaat met zijn dieren of bijvoorbeeld het land verbouwt.”

Ook meedoen?

Een schot in de roos

De lancering van PuurDichtbij dit voorjaar bleek een schot in de roos. Inmiddels bezorgt PuurDichtbij vijf dagen per week in heel Midden-Nederland. Op dinsdag levert Vink lokale producten af in de regio Ede, Veenendaal en Wageningen. Het aanbod aan verse producten is dan ook supermarktwaardig te noemen. Verse boerenmelk, biologische eieren uit Rhenen, kalfsrollade uit Wekerom, blozende appels uit Ochten, krieltjes en komkommers uit Heerde; je kunt met gemak elke dag een gevarieerde maaltijd op tafel zetten met wat er uit eigen omgeving komt. “We bieden sinds kort zelfs kant-en-klare lokale maaltijden aan en recepten waarmee je zelf een mooie streekmaaltijd op tafel zet. Alles om lokaal eten leuker en makkelijker te maken.”