JINC biedt alle kinderen een kans op een betere toekomst

Ieder kind heeft dromen en talenten, maar als je opgroeit in een omgeving met weinig rolmodellen en veel werkloosheid, krijg je nauwelijks de kans om deze waar te maken en sta je er vaak alleen voor. JINC strijdt voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt en geeft kinderen een kans op een betere toekomst.

Ieder kind een eerlijke kans op de arbeidsmarkt

JINC helpt jongeren van 8 tot en met 16 jaar op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt. Door beroepsoriëntatie op de werkvloer, het aanleren van (sociale) vaardigheden en het aanbieden van workshops over ondernemerschap. Honderden bedrijven dragen (financieel) bij om de organisatie van de projecten mogelijk te maken en stellen hun medewerkers beschikbaar als vrijwilliger.

Waarom we helpen

Voor bedrijven is meedoen met JINC leuk en leerzaam. Rabobank is al jaren partner van JINC binnen verschillende projecten. Zo verzorgde onze afdeling HR verschillende sollicitatie trainingen en verwelkomden we al een aantal keer een ‘Baas van morgen’ die de stoel van directievoorzitter Leo Peeters Weem een volledige dag overnam. “Niet alleen voor de jongeren is het overnemen van mijn rol een bijzonder moment, ook voor mij is het een grote dag. Bij Rabobank Rotterdam mag niet alleen een dag de baas worden gespeeld, we zorgen ook dat er die dag beslissingen moeten worden genomen over bijvoorbeeld donaties uit ons RabobankRotterdamFonds. Dit geeft hele verhelderende inzichten over de denkwijze van de jeugd. Ik kijk dan ook met heel veel plezier terug op alle ‘bazen van morgen’ die we de afgelopen jaren voor één dag hebben mogen aanstellen", aldus Leo Peeters Weem.

Wat kun jij doen

De kennis en ervaring waar veel professionals over beschikken, zijn een potentiële goudmijn voor jongeren – vooral degenen die opgroeien in wijken met veel sociaal-economische achterstand. Probleem is dat deze twee werelden elkaar normaal gesproken niet raken. Dat kun jij veranderen door jouw bedrijf aan te melden bij JINC. Samen met jouw collega’s kun je dan bijvoorbeeld aan de slag als Carrière Coach. Carrière Coaches proberen uit te vinden waar een leerling goed in is en begeleiden hem of haar bij het maken van een keus voor een vervolgopleiding. 

Lees hier meer en meld je aan