Meer vrijwilligers voor KNRM Dordrecht

Bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is het hun primaire taak om mensen en dieren in bedreigende situaties op het water veilig te stellen. Hans Vrieling, coördinator communicatie en fondsenwerving van de KNRM vertelt. “Op dit moment hebben we 33 vrijwilligers bij KNRM Dordrecht. 23 bemanningsleden voor op de boot en nog tien mensen met ondersteunende taken. Maar eigenlijk hebben we meer vrijwilligers nodig die ons kunnen helpen. Zo kunnen we echt 24 uur per dag klaarstaan voor iedereen en veiligheid garanderen. Om de opleiding en materialen voor vrijwilligers te bekostigen, besloten we mee te doen aan Rabo ClubSupport in 2019. Hierdoor konden we vijf nieuwe vrijwilligers een opleiding aanbieden en voor de materialen zorgen. Dan moet je denken aan een op maat gemaakt overlevingspak voor in het water, een helm, personal locator en mes. Dat kost al snel €2500,- per persoon.”

Persoonlijke drijfveer

De KNRM zit sinds 11 jaar in Dordrecht en Hans werkt er nu tien jaar als vrijwilliger. “Iedereen die hier als vrijwilliger werkt, wil mensen helpen en iets teruggeven aan de samenleving. Dat is ook mijn persoonlijke drijfveer. Ik heb een mooie carrière en het goed voor elkaar, maar wat beteken ik dan voor anderen? Boten, varen en reddingswerk spraken me al enorm aan, dus zo kwam ik bij de KNRM terecht. Daarnaast vind ik de kernwaardes moed, opoffering en volharding erg mooi.”

Veiligheid garanderen

De KNRM in Dordrecht wil ook dit jaar weer meedoen met Rabo ClubSupport. Hans: “We merken dat de incidenten op het water per jaar toenemen. Tien jaar geleden waren het vijfenzeventig situaties per jaar en nu zijn het er al honderd meer. Daarom hebben we meer mensen nodig die zich bij de KNRM aansluiten. Om de nieuwe opstappers, zoals wij ze noemen, te vinden en op te leiden hebben we financiële middelen, kennis en netwerk nodig.”

Waarom we helpen

Je leest het: door de bijdrage van Rabo ClubSupport heeft KNRM Dordrecht nieuwe vrijwilligers een opleiding kunnen aanbieden én mens en dier kunnen redden. Clubs en verenigingen zoals KNRM Dordrecht zorgen dat de buurt sterker en beter wordt. Met Rabo ClubSupport wil Rabobank in hen investeren. Door te investeren met kennis, netwerk en financiële middelen wil de Rabobank clubs en verenigingen in Nederland sterker en toekomstbestendig maken.

Wat kun jij doen?

Als lid van Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden kun je vanaf 5 t/m 25 oktober stemmen op de KNRM in Dordrecht. Maar lijkt het je leuk om zelf als vrijwilliger aan de slag te gaan? Kijk dan eens op onderstaande link.

Klik hier voor meer informatie