Sluiting geldautomaat Plein Nijkerk om veiligheidsredenen

Geldautomaat

Landelijk heeft Rabobank in het afgelopen jaar verschillende keren met plofkraken te maken gehad. Criminelen gebruiken in toenemende mate zware explosieven bij pogingen een geldautomaat te kraken. Deze plofkraken brengen schade toe aan de geldautomaten en aan omliggende panden. Daarom nemen we maatregelen die enerzijds criminaliteit ontmoedigen en anderzijds de kans op extreme schade beperken.

“Veiligheid boven alles”

Op basis van een recente risicoanalyse hebben we besloten de geldautomaat op Plein 9 in Nijkerk per direct te sluiten. We hebben deze locatie beoordeeld en na een zorgvuldige afweging besloten om deze locatie te sluiten. Bij de beoordeling hebben we gekeken naar de constructie en hebben we vooral ook oog voor de veiligheid van omwonenden. “Het risico voor omwonenden vinden wij simpelweg te groot. De veiligheid van de mensen staat boven alles. Bovendien moet deze maatregel criminaliteit ontmoedigen” aldus Hans van de Guchte, directievoorzitter Rabobank Randmeren.

Alternatieven om te beschikken over (contant) geld

Uitgangspunt bij deze beslissing is dat de beschikbaarheid van geld in de omgeving zoveel mogelijk gehandhaafd blijft. In het centrum van Nijkerk zijn er voldoende geldautomaten aanwezig waar klanten contant geld op kunnen nemen. Bovendien kunnen ondernemers geld storten bij de sealbagautomaat op onze vestiging aan de Van ’t Hoffstraat 24. De overige geldautomaten van Rabobank Randmeren op Van ’t Hoffstraat 24 en Hoefslag 59 blijven gehandhaafd.

Kijk op onze website voor de meest actuele informatie waar bovenstaande alternatieven beschikbaar zijn.

Nijkerk, 26-9-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn