Verenigingsondersteuning door workshops

Verenigingsondersteuning door workshops

Samen met onze partners NOC*NSF en LKCA willen we verenigingen en stichtingen écht sterker maken. De coöperatieve Rabobank gelooft in het belang en de kracht van verenigingen en stichtingen en ziet hen als het cement van onze samenleving. Daarom organiseren wij in oktober, november en december drie workshops voor verenigingen en stichtingen die zich willen verdiepen in de geboden onderwerpen. Kennis en informatie die een extra impuls kunnen geven.

1. Workshop: Hoe houd je de betrokkenheid hoog in je club?

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met betrokkenheid, hoe werkt dat eigenlijk? Hoe kun je bewust invloed uitoefenen? Wat kun je het beste doen als bestuurder en wat vooral ook niet. We gaan interactief in op mogelijke knelpunten, op ambities én op kansen binnen jouw vereniging. Hoe houd je degenen die de club een warm hart toedragen erbij en hoe ontdek je creatieve mogelijkheden om binding te creëren.

Datum: 11 óf 13 oktober 2021
Tijd: 19.30 - 21.00 uur
Webinar: via Microsoft Teams

2. Workshop Geld genereren

Iedere vereniging heeft behoefte aan inkomsten om toekomstbestendig te worden en te blijven. Maar hoe ga je slim aan de slag met sponsoring of zorg je ervoor dat jouw crowdfundingcampagne een succes wordt? Leer je financiële kansen signaleren voor jouw vereniging en leer hoe je tot meer inkomsten komt met minder moeite. Ontmoet daarnaast andere bestuurders waarmee je ervaringen uit kan wisselen en van elkaar kunt leren.

Datum: 16 óf 18 november 2021
Tijd: 19.30 - 21.00 uur
Webinar: via Microsoft Teams

3. Workshop Vrijwilligersmanagement

Ook jouw vereniging of stichting kan vrijwilligers vinden en behouden die plezier hebben in wat ze doen. De grote uitdaging is om te ontdekken hoe je hier als (totale) vereniging concreet invloed op hebt én om dat ook echt te verankeren. Leer met een vernieuwde blik kijken naar hoe je omgaat met vrijwilligers binnen jouw club. En hoe je als vereniging of stichting aansluit bij de drijfveren van vrijwilligers. Krijg daarnaast concrete tips om de beste persoon voor een functie te vinden en te behouden.

Datum: 6 óf 9 december 2021
Tijd: 19.30 - 21.00 uur
Webinar: via Microsoft Teams

Den Haag, 29-9-2021

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn