Rabobank in Oost-Brabant introduceert nieuw specialistenteam voor de (glas)tuinbouw

Team (glas)tuinbouw

De Nederlandse (glas)tuinbouw is een uiterst dynamische en succesvolle sector, die al generaties lang volop in beweging is. Een sector die bovendien onmisbaar is voor onze kwaliteit van leven. Van ondernemers in deze (glas)tuinbouw wordt behoorlijk wat gevraagd. Van verduurzamen en innovatie, tot inspelen op aangepaste wet- en regelgeving, schaalvergroting en de toenemende concurrentie. Inherent aan die ontwikkelingen is de noodzaak om meer te investeren met de nodige risico's van dien.

Nieuw specialistenteam: uniek in Nederland

De Rabobank in Oost-Brabant heeft daarom een nieuw team in het leven geroepen: het Specialistenteam Verzekeren (glas)tuinbouw. Hiermee willen we als Rabobank laten zien dat we oog hebben voor deze voor ons land zo belangrijke sector. De (glas)tuinbouw draagt namelijk significant bij aan het mission statement van de Rabobank: Growing a better world together. Samen willen we het wereldvoedselprobleem op een duurzame en innovatieve manier aanpakken.

Bewust risico's nemen en verzekeren

Het team wordt gevormd door Brigitte Vereijken, Toon Linders en René Brummans. Alle drie de Risicospecialisten Verzekeren hebben een agrarische achtergrond én hart voor de branche. Zij brengen samen met de ondernemer de risico’s in beeld en kijken hoe hij of zij hier het beste mee om kan gaan.

Voorkomen is beter dan genezen

Wij geloven niet in verzekeren als hét medicijn. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom speelt een eerlijk advies en oog voor preventie een belangrijke rol in onze gesprekken. Zodat ondernemers stil staan bij wat ze verzekeren en waarom. En dat ondernemers in deze sector weten welke stappen ze daarnaast kunt nemen om de risico's te beperken.

Het héle financiële plaatje

De Rabobank combineert gerichte vakkennis met kennis van en gedetailleerde informatie over de regio. Onze specialisten hebben allemaal hart voor de (glas)tuinbouw. Daarnaast kunnen ze een beroep doen op alle kennis en kunde die binnen de Rabobank aanwezig is. Een groot voordeel is dat we niet alleen kunnen adviseren op het gebied van verzekeringen, maar het hele financiële plaatje bekijken. We werken daarvoor samen met de accountmanagers Food & Agri (glas)tuinbouw, om een zo compleet mogelijke dienstverlening te kunnen verzorgen. Alles op één plek geregeld, wel zo handig. We zorgen ervoor dat de ondernemer zich kan richten op waar ze goed in zijn: ondernemen in de (glas)tuinbouw.

Eindhoven, 6-4-2021

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn