Aida en Nermin

Een woning waar je energie van krijgt

Aida en Nermin Bihorac wonen samen met hun twee kinderen sinds twee jaar in Melick. Bij de Rabobank kregen ze niet alleen een hypotheek, maar ook het advies en de ondersteuning om duurzame maatregelen te treffen met een zogeheten Energiebespaarbudget.

Ons droomhuis waar we trots op zijn en waarmee we ook nog bijdragen aan het milieu

17 juli 2018 was een bijzondere dag voor Aida en Nermin Bihorac en hun zoon Emir van toen 12 jaar oud. Hun dochtertje Ermina, inmiddels 13 maanden, was nog niet geboren. “17 juli 2018 hebben we ons huis gekocht. Op die dag zijn we ook getrouwd. Je kunt dus gerust stellen dat ons leven sindsdien behoorlijk is veranderd”, lacht Aida.

“Mijn man en zoon werden meteen verliefd toen ze dit huis zagen. Op zoek naar de beste financiële oplossing hebben we vervolgens heel wat adviseurs bezocht. Bij de Rabobank werden we het fijnste begeleid. Samen met financieel adviseur, Sylvia Kuijpers hebben we een plan gemaakt van onze uitgaven. Op deze manier konden we precies zien wat we kwijt zouden zijn aan maandlasten als we zouden kopen. Toen wisten we zeker dat we voor koop moesten gaan. We kregen ook het advies om duurzame maatregelen te treffen en daarvoor een Energiebespaarbudget op te nemen. Daardoor hoefden we niet op stel en sprong beslissingen te nemen. Wel hebben we meteen overal het enkel glas vervangen door HR++ glas en een duurzame cv-ketel geplaatst. 

“We woonden al een tijdje in een huurwoning in Melick. Elk jaar ging de huur omhoog. Op een gegeven moment kregen we echt het idee dat we elke maand geld weggooiden en zijn we ons gaan oriënteren op een koopwoning.”

Rabobank klantverhaal Aida en Nermin

Mogelijkheden om duurzame maatregelen te financieren

De ambitie om dromen van klanten waar te maken staat bij de Rabobank op de eerste plaats. Tegelijk is er de ambitie om een bijdrage te leveren aan een beter milieu en een vitale woon- en leefomgeving. In een hypotheekadvies komen beide ambities samen. Wij willen potentiele kopers inzicht geven in hun mogelijkheden, zodat zij een verantwoorde keuze kunnen maken. Voor nu en de toekomst. Daarom kijken we naar heel veel aspecten die invloed hebben op de betaalbaarheid van een huis. We houden niet alleen rekening met de aankoopprijs, maar ook met bijkomende kosten voor bijvoorbeeld energie en wensen om de woning aan te passen. Er bestaan verschillende mogelijkheden om duurzame maatregelen te financieren. Zo is het toegestaan om 106% van de waarde van de woning te lenen; de extra 6% is voor energiebesparende maatregelen. Bij de Rabobank kun je bij je hypotheek ook een groendepot openen voor energiebesparende maatregelen. Veel klanten maken gebruik van deze mogelijkheden om van hun droomhuis meteen een duurzaam en energievriendelijk huis te maken. Voor échte duurzame bouwers is de RABO Groenhypotheek een gunstige optie. Bij deze hypotheek krijg je bij een rentevaste periode van 10 jaar 0,5% korting op de toch al lage hypotheekrente. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je echter niet alleen energieneutraal maar ook met zeer duurzame materialen bouwen”, aldus Financieel adviseur Sylvia Kuijpers.

homeQgo logo

homeQgo

HomeQgo is partner van de Rabobank voor energiezuinig wonen. Via dit online platform kunnen klanten van de Rabobank eenvoudig ontdekken hoe ze hun huis energiezuiniger kunnen maken, bijvoorbeeld via de gratis HuisScan. Middels deze scan maken specialisten van homeQgo inzichtelijk of je het meeste kunt besparen met dak-, spouw- of vloerisolatie of bijvoorbeeld met de installatie van zonnepanelen of een warmtepomp.

Start de HuisScan

Hoe kunnen we jou ondersteunen?

In Limburg worden jaarlijks ruim 700 woningen duurzaam gefinancierd. We helpen ondernemers en particulieren om Limburgse steden, dorpen en buurten duurzaam en energiezuiniger te maken.

Lees hier meer over Duurzaam wonen

Contact

Bijdragen aan een duurzame leefomgeving is onlosmakelijk met modern ondernemerschap.

Neem contact op met onze adviseur Sylvia Kuijpers of kijk hoe wij je kunnen ondersteunen op het gebied van Duurzaam wonen.

Sylvia Kuijpers

Sylvia Kuijpers
Financieel adviseur
+31 (0)6 5393 6018

Email LinkedIn