Duurzaam Ondernemen

Duurzaam Ondernemen

De groeiende Limburgse economie biedt volop kansen. Of het nu gaat om de beweging naar circulair ondernemen, de energietransitie, technologische innovaties, nieuwe concurrentie of de voedseltransitie. Stuk voor stuk uitdagingen, maar óók kansen. Rabobank wil ondernemers helpen groeien. Door uitdagingen en kansen samen aan te pakken. Door samen slimmer te innoveren en verduurzamen. We geloven sterk in de kracht van samenwerking. Als financiële partner, maar ook door onze kennis en ons netwerk te delen. Vanuit onze coöperatieve mentaliteit zoeken we altijd naar oplossingen waar iedereen beter van wordt. Hoe moeilijk de uitdagingen ook zijn, samen kunnen we ze oplossen.

‘Limburgse uitdaging’
Ondernemen

Rabobank gaat verder met duurzaamheid, innovatie en circulariteit

Onze samenleving verandert in razend tempo. Door ondernemers duurzaam te helpen groeien, stimuleren we ook de Limburgse economie. Zichtbaar in betere groeicijfers in werkgelegenheid. We zetten in op duurzamer ondernemen in een circulaire economie, door producten een tweede kans te geven, te huren of te leasen in plaats van te kopen en zo minder grondstoffen te gebruiken en minder afval te produceren. We richten ons op het energievraagstuk van morgen, waarbij zonne-energie, windenergie en biogas steeds groter groeien. Als internationaal leidende bank in food en agri stimuleren we duurzame voedingsontwikkelingen, als oplossing voor het uitdagende voedselvraagstuk. Samen met partners zetten we ons in voor het behoud en herstel van de natuur en biodiversiteit. Rabobank is ook volop bezig met innoveren. We dagen ondernemers uit producten te verbeteren of nieuwe, gezonde producten te ontwikkelen. We ontwikkelen programma’s zoals de Circulair ondernemen Challenges, Circo Tracks en andere programma’s waarmee we kansen voor ondernemers in kaart brengen. Hiermee bieden we kennis en inzichten in kansen én een waardevol netwerk. Want samen kom je verder. Goed voor ondernemers & goed voor Limburg.

Bekijk de infographic (PDF)

Energietransitie

Om de CO2-uitstoot te verminderen, is het belangrijk anders om te gaan met energie. Bijvoorbeeld door het energieverbruik te verlagen en kosten te besparen. Of door daken en terreinen te gebruiken om duurzame energie op te wekken en extra inkomsten te genereren. Maar waar begin je?

Wij helpen je graag. Door de uitdagingen van de energietransitie te vertalen naar kansen, om zo duurzaam en toekomstbestendig te groeien. Dat doen we met kennis en advies, met passende financieringsoplossingen. En door te informeren, verbinden en faciliteren. Zo helpen we bijvoorbeeld samen met Stichting Energieke Regio Limburgse bedrijven, maatschappelijke organisaties, verenigingen van eigenaars en woningbouwcorporaties met het verduurzamen van hun gebouwen. Goed voor jou & goed voor het milieu.

Circulair Ondernemen

Circulariteit is van groot belang voor de welvaart, het welzijn en een toekomstbestendige economie. Wij geloven dat bedrijven die duurzaam en circulair ondernemen, innovatiever en veerkrachtiger zijn en daardoor beter financierbaar blijven. Daarom zetten wij ons op verschillende manieren in voor circulariteit. Voor een economie die slimmer omgaat met grondstoffen, het milieu minder belast, de kosten verlaagt en meer banen creëert.

Dat vraagt een andere manier van denken, werken én ondernemen. We dagen je daarom uit te kijken naar alternatieve bedrijfsmodellen om jouw circulaire ambities vorm te geven. We zetten onze specialistische kennis in om mee te denken over manieren om anders om te gaan met grondstoffen. We reiken financieringsoplossingen aan. En brengen partijen samen die elkaar versterken. Zo draag je als ondernemer bij aan de energietransitie én een beter milieu & helpen we samen Limburg duurzaam te groeien.

Innoveren

Ondernemen is voortdurend blijven innoveren. Met kleine stapjes tegelijk je dagelijkse bedrijfsvoering soepeler, efficiënter en beter maken. Vernieuwen is nodig om winstgevend te blijven. Maar hoe doe je dat?

Het Business Innovatie Team Limburg helpt ondernemers in Limburg met duurzame groei én groei en werkgelegenheid in Limburg. We dagen je uit, door samen te kijken naar groeikansen en innovatie-uitdagingen en coachen je van idee naar uitvoering. We introduceren je bij waardevolle contacten die je verder brengen en gaan op zoek naar kapitaaloplossingen om de volgende stap te zetten. Want innoveren doe je samen.

Contact

Neem vrijblijvend contact op met onze Business Innovatie Manager Remon Plummen. Hij helpt ondernemers met groei en innovatie gericht op circulair en duurzaam ondernemen.

Remon Plummen

Remon Plummen
Business Innovatie Manager
+31 (0)6 2340 6442

Email LinkedIn