De vraag is niet óf we duurzamer gaan wonen, maar wanneer. Door het verduurzamen van je woning verhoog je jouw woongenot en verlaag je de energielasten. Maar waar begin je? Rabobank wil duurzaam wonen bereikbaar maken voor iedereen. Dat doen we bijvoorbeeld via steeds meer gecertificeerde duurzaamheidsadviseurs en de homeQgo HuisScan. Maar ook door ons aanbod van financieringsoplossingen te verbreden, met onder andere het Rabo Groendepot en duurzaamheidskorting. Wij helpen jou duurzaam en energiezuinig te wonen. En dragen zo samen bij aan een beter milieu en vitale steden, dorpen en buurten.

Team Duurzaam Wonen

Duurzaam wonen voor een schonere woon- en leefomgeving

We hebben een speciaal team van Woon Innovatie Managers gevormd, om in Limburg nog meer energie te steken in het thema ‘Duurzaam wonen’. We zetten onze kennis, ervaring en netwerk in om de Limburgse huizenmarkt te verduurzamen. Dat is nodig, want er zijn in onze provincie nog 100.000 woningen die energielabel C of lager hebben. Terwijl een duurzaam huis veel oplevert: een schoner milieu, lagere energielasten, meer wooncomfort en een hogere woningwaarde. Samen met partners bouwen we starterswoningen. En stimuleren we burgerinitiatieven op het gebied van zonne- en windenergie. Zo helpen we de Limburgse woningmarkt én samenleving te verduurzamen. Goed voor jou & goed voor Limburg.

Bekijk de infographic (PDF)

Afspraak maken

‘Duurzaam wonen’ is een belangrijk onderdeel van een hypotheekgesprek bij de Rabobank. Onze Financieel Adviseurs nemen je graag mee in jouw persoonlijke mogelijkheden op dit gebied wanneer je een (nieuw) huis koopt, gaat verbouwen of je hypotheek wilt oversluiten. Maak een afspraak voor een online hypotheekgesprek en ontdek welke energiebesparende stappen jij kunt zetten.

Maak een afspraak